Wijkgenoot Margriet Guiver in het zonnetje gezet

(Zie bijgaand het bericht uit De Stad Amersfoort-Noord)

Margriet Guiver wint Gouden Buur Award

ZIELHORST – De 65-jarige Margriet Guiver uit Amersfoort is verkozen tot Gouden Buur 2017 van de provincie Utrecht. De award is bedoeld om die ene buurman of buurvrouw, die zich inzet voor de buurt en die voor iedereen klaar staat, in het zonnetje te zetten. In de provincie Utrecht bleek deze onmisbare buur te wonen in de buurt Zielhorst in Amersfoort.

„Het is niet meer vanzelfsprekend dat bewoners zich belangeloos inzetten voor de buurt. Margriet doet dat wel”, vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. „Ze maakt mensen wegwijs en is de spin in het web in Zielhorst. Voor een buurt is het belangrijk om een bewoner als Margriet Guiver te hebben, want gezelligheid en leefbaarheid zijn belangrijke kernwaarden voor een leuke buurt. Daarom verdient zij deze Gouden Buur Award.”

„Margriet zit in elke vrijwilligersorganisatie, het is te veel om allemaal op te noemen”, vertelt Alfred Jonker, die Guiver nomineerde voor de Gouden Buur Award. Voor Jonker is het daarom duidelijk: „Zonder Margriet, geen buurt.” Alfred Jonker: „Margriet verwijst mensen met schulden naar de juiste instanties, organisaties helpt ze bij hun subsidieaanvraag, iedereen kan bij haar terecht.” Ook is Margriet Guiver betrokken bij het buurtinitiatief Kitchen Delicious, een kookcafé waar kinderen en volwassen samen koken voor buurtbewoners. „Margriet heeft geholpen bij het aanvragen van de subsidie. Daarnaast stuurt ze de vrijwilligers en kookclub aan, doet de inkopen en is echt de stuwende kracht”, aldus Alfred Jonker.

(Deze week publiceerde AD/Amersfoortse Courant een interview met Margriet, dit is de pdf).

De kleinste-maar-fijnste wijk van Amersfoort