Om oud en nieuw voor iedereen gezellig en veilig te houden heeft de gemeente Amersfoort een aantal regels rond 31 december.
Afsteektijden vuurwerk: Alleen van 31 december 18.00 tot 1 januari 2.00 uur.
Kopen: Alleen donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december bij een erkend vuurwerkverkooppunt. Op zondag 31 december vindt geen vuurwerkverkoop plaats, ook niet in winkels die voor hun overige verkoop wel gewoon open zijn.
Het is strafbaar om illegaal vuurwerk in bezit te hebben. De politie voert daarom speciale controles uit om bezit, verkoop en afsteken van illegaal vuurwerk op te sporen en te bestrijden. Meer informatie over illegaal vuurwerk vindt u op de website van de politie. Weet u of heeft u een vermoeden dat iemand illegaal vuurwerk heeft of grote hoeveelheden vuurwerk heeft opgeslagen? Meld dit, ook voor uw eigen veiligheid! Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.
De directe omgeving van het Meander Medisch Centrum is door het college aangewezen als een vuurwerkvrije plaats en het is verboden hier vuurwerk af te steken.
Zie verder de website van de gemeente https://www.amersfoort.nl/veiligheid/to/een-veilig-oud-en-nieuw.htm