Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Om elkaar, en vooral de kwetsbare mensen in onze samenleving, beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus, komen er aanvullende maatregelen. Deze zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen.
 
‘t Middelpunt

Het heeft even geduurd voor we duidelijkheid hadden over wat de nieuwste maatregelen betekenen voor ‘t Middelpunt, maar we kunnen nu het volgende laten weten.
* De dagactiviteiten mogen doorgaan tussen 9.00 en 18.00 uur met dien verstande dat bezoekers een mondkapje moeten dragen als zij in het gebouw rondlopen. Zodra zij op een stoel zitten, mag het mondkapje af. Ook moet iedereen onderling anderhalve meter afstand houden.
* De maaltijden (mee-eten of afhalen) kunnen wél doorgaan tot 20.00 uur.
* Voor alle overige avondactiviteiten zijn we helaas vanaf 18:00 uur gesloten – in elk geval tot en met 3 december.
Wij gaan ervan uit dat organisatoren van activiteiten zelf hun bezoekers/deelnemers op de hoogte stellen.

De strengere Corona-regels zullen gevolgen hebben voor veel activiteiten die in de wijk plaatsvinden, die u in de nieuwste nieuwsbrief van het wijkbestuur kunt lezen. Neem in geval van twijfel contact op met de organisatoren om na te vragen hoe e.e.a. zal verlopen. Lees daarover onder dit bericht verder.
 
Een uitgebreid bericht van de rijksoverheid met een omvangrijke toelichting vindt u onder deze link.