Open podium voor talent bij Muziekcafé Zielhorst

Zou je graag voor een sympathiek publiek wat van je willen laten horen of zien?
Het kan zijn muziek, cabaret, verhaal of dans, enz.
geef je dan vóór 22 oktober op voor het Open Podium van Muziekcafé Zielhorst,
je kunt je vooraf informeren en opgeven wat je er voor nodig hebt; bv een piano of microfoons enz..
Maximaal drie mensen/kinderen/jongeren per act, waarvan er minimaal één uit Amersfoort moet komen.
Winnaars vorige keer zijn uitgesloten van deelname. Er is ruimte voor 10 acts.
Informatie/aanmelding alleen telefonisch: 06533 06577
Zaterdagmiddag 27 oktober, 16.00 uur-18.00 uur, neem je vrienden, familie, buren en ouders mee.
Toegang gratis, Muziekcafé Zielhorst, Wijkcentrum ’t Middelpunt.

Buxussen opgeruimd na buxusrupsen

De buxusrupsen, kleine beestjes die migreren als een olievlek door het land, maar ook in Duitsland en België hebben ze er last van. In het najaar zijn de eitjes gelegd door de mot. Aanvankelijk zijn ze moeilijk te spotten omdat ze dan nog in hun pop-stadium zitten en dus lastig te zien zijn, want het heeft bijna dezelfde kleur als de takjes. Eenmaal uit zijn pop is, dan kun je de rups herkennen aan een zwarte kop en een felgroen lichaam met zwarte stippen. (lees verder)

Nieuwe dienstregeling Syntus in Zielhorst

Op 9 december 2018 verandert de dienstregeling voor het openbaar vervoer rondom Amersfoort. Ook in Zielhorst moet men rekening houden met een aantal aanpassingen. Volgens Syntus wordt het in Amersfoort steeds drukker op de weg, hierdoor hebben bussen meer tijd nodig om naar hun bestemming te rijden. Om meer rijtijd te creëren heeft Syntus op een aantal lijnen de frequentie verlaagd. (lees verder)

Gratis proeflessen bij dansschool Parmentier

Tot en met 2 oktober organiseert dansschool Parmentier gratis proeflessen voor paren en jongeren. Op de gratis dansles avonden wordt muziek gedraaid van de huidige top 40 tot de oude klassiekers uit de 60-ties, zo is er voor iedereen wat wils. Dansschool Parmentier bied meerdere lesavonden aan verspreidt over 4 weken. Graag aanmelden voor een proefles via info@dansschoolparmentier.nl. Meer informatie over alle cursussen op www.dansschoolparmentier.nl

Kitchen Delicious zoekt koks!

De eerste anderhalf jaar Kitchen Delicious is heel succesvol geweest, met heerlijke maaltijden en regelmatig enthousiaste mee-eters. Dat willen we graag voortzetten, maar daarvoor hebben we mee-kokers nodig. Zowel bij de volwassenen als bij de jongeren is plaats voor mensen die het leuk vinden om te (leren) koken en de gekookte maaltijden ook op te eten – vaak samen met gasten. (lees verder)

Nieuwe AED aan de Cellostraat via crowd funding

Via crowdfunding hebben we in Zielhorst wéér een AED kunnen financieren. Dankjewel, buurtbewoners! Deze AED wordt opgehangen aan de voorgevel van Cellostraat 4 – goed bereikbaar voor de scholen De Zonnewijzer en De Achtbaan, en natuurlijk voor de bewoners van de Muziekbuurt-Zuid. Welke bewoners zouden graag de cursus van één dag willen volgen om te leren reanimeren, met en zonder AED? Deze cursus is gratis voor wie bereid is om zich daarna aan te melden als Burgerhulpverlener, zodat hij/zij kan worden opgeroepen als er in de buurt iemand gereanimeerd moet worden. Meld je aan bij Reanimatie-wijkcoördinator Rikus Hulsman: rikus.hulsman@xmsnet.nl of 0653 914 516. En wilt u een bijdrage leveren voor een volgende AED voor de wijk? U kunt geld storten op NL95 RABO 0311 0900 52 t.n.v. Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort onder vermelding van “Architectenbuurt Zuid”. Deze vermelding maakt dat het bedrag wordt bestemd voor de wijk Zielhorst (dus niet alleen Architectenbuurt-Zuid).

EHBO in Zielhorst

Vereniging EHBO in de wijk Zielhorst

In 2018 is in Zielhorst de Vereniging EHBO Zielhorst opgericht.

Deze vereniging streeft ernaar om op de juiste manier eerste hulp te (laten) verlenen bij ongelukken. In Zielhorst, maar natuurlijk ook daarbuiten. Dat betekent onder meer dat de vereniging zoveel mogelijk mensen in Amersfoort-Noord wil motiveren en stimuleren om deskundige Eerste Hulp te kunnen verlenen. Onze leden melden zich na het behalen van hun EHBO-diploma allemaal aan als Burgerhulpverlener en natuurlijk zijn zij op verzoek en tegen een beperkte onkostenvergoeding beschikbaar als EHBO’er tijdens evenementen. (lees verder)

Zielhorst best wel koele wijk

Zielhorst is best wel een koele wijk, zo is te zien op de hittekaart in de Atlas Natuurlijk Materiaal van de rijksoverheid. In Kattenbroek en Liendert bijvoorbeeld is het een stuk heter. Dus: hoe meer bebouwing, hoe warmer. Vandaar ook dat een open gebied als het Eemplein wat minder warmte vasthoudt. Als we verder inzoomen op Amersfoort valt vooral op: hoe verder van de binnenstad, hoe koeler het wordt. Bekijk de interactieve hittekaart en plan je vluchtroute hier.

Aanzet voor nieuw wijkplan

In het laatste kwartaal van dit jaar moeten wij een nieuw Wijkplan ‘opleveren’. We zijn al een tijdje bezig met het verzamelen van gegevens daarvoor. De opmerkingen en suggesties van Zielhorsters in de laatste wijknetwerkbijeenkomst zijn in een schema verwerkt. Aan de hand van dit schema kan het hoofdstuk Zielhorst voor het nieuwe wijkplan worden gemaakt. Dit schema wordt in de komende tijd besproken met de professionals die in onze wijk werkzaam zijn. Hopelijk kunnen zij nog heel wat aanvullen. We zullen de laatste versie steeds plaatsen onder Documenten op de wijkwebsite, zie de rechterkolom. (lees meer)

Wijknieuws Zielhorst juli 2018 vol met laatste wijknieuws

De nieuwe uitgave van Wijknieuws Zielhorst juli 2018 is uit! De meeste bewoners van de wijk hebben het magazine inmiddels in de brievenbus gekregen.
Wijknieuws Zielhorst wordt huis aan huis bezorgd. En is ook verkrijgbaar bij de volgende locaties: Albert Heijn aan de Albert Schweitzersingel en Wijkcentrum ’t Middelpunt (ook eerdere edities als ze nog verkrijgbaar zijn).

Wijknieuws Zielhorst staat iedere keer vol met nieuws en wetenswaardigheden over de wijk en bij deze editie gaat voornamelijk over de nieuwe jeugdwerker Jelle, 6 AED’s in en rond Zielhorst, eindredacteur gezocht en nog veel meer …

De uitgave van Wijknieuws Zielhorst van eerdere edities kunt u ook hier downloaden.