Subsidie voor sociale projecten in Schothorst en Zielhorst in het derde kwartaal

Maar liefst 9 sociale projecten hebben in Schothorst en Zielhorst subsidie ontvangen via projecten#indebuurt033!

Het Inloophuis Schothorst heeft ook weer subsidie ontvangen om een aantal activiteiten te organiseren: het project Taallokaal nodigt mensen uit om speels te oefenen met taal met eigen ingebrachte onderwerpen. Zo worden mensen taalvaardiger en kunnen ze beter functioneren in de maatschappij. Het projectkoor “Schothorst Zingt” kan voor het vijfde achtereenvolgende jaar weer samen zingen tijdens de kerstmarkt en de kerstviering in de Koperhorst. Samen oefenen in de tijd ervoor geeft veel saamhorigheid en plezier! Ook kunnen in het najaar wederom mensen met een kleine beurs weer deelnemen aan interessante creatieve workshops in het project KunstLokaal. Op deze manier leer je mensen kennen met wellicht dezelfde interesses, ontstaan er mogelijk vriendschappen en leer je ook nog eens wat!

Het Geinplein in Schothorst wordt omgetoverd tot een groen buurtplein voor en door bewoners!

Het skatepark “de Pool” in Park Schothorst wordt uitgebreid met nieuwe skatetoestellen. De jongerenvereniging “So What” in Zielhorst heeft dit voorstel gedaan en gaan ook zorgen dat er onder andere toernooien georganiseerd gaan worden. De toestellen zijn ook geschikt voor jongere kinderen. De bedoeling is dat de jongeren elkaar ook van alles gaan leren. Iedereen mag komen kijken!

In wijkcentrum ‘t Middelpunt In Zielhorst kunnen twee bestaande initiatieven doorgaan met hun mooie activiteiten. Zo geeft iemand lessen in kleding maken om dames in deze voor sommigen financieel moeilijke tijd de kans te geven te werken aan een eigen garderobe. En de tafeltennisgroep ‘t Middelpunt kan eindelijk eens nieuwe spullen aanschaffen!

Tot slot zijn er hesjes gefinancierd voor de Juniorsportivators in Schothorst. Deze kinderen zullen andere kinderen in de wijk motiveren, stimuleren en activeren om weer te gaan spelen in de wijk!

Heeft u ook een leuk idee voor Schothorst of Zielhorst? Past het idee in het wijkplan? Dan kunt u geld aanvragen bij Indebuurt033 voor uw activiteit! Dat kan per kwartaal, dus de volgende deadline is 30 september 2019! Zie ook www.indebuurt033.nl/. Meer weten of kunt u hulp gebruiken bij het uitwerken van uw aanvraag? Neem contact op met buurtnetwerker Stephanie Niessen, stephanie.niessen@indebuurt033.nl, of 0641545986.

Lees hier het wijkplan van Schothorst en Zielhorst en het overzicht van de toegekende subsidieprojecten: https://www.indebuurt033.nl/in-de-wijk/schothorst-en-zielhorst/

De kleinste-maar-fijnste wijk van Amersfoort