Jongeren die op donderdagavond gebruik maken van jongerencentrum So What in Zielhorst organiseren de schrijfmarathon van Amnesty International voor Zielhorst. De schrijfmarathon komt op voor politieke gevangenen of andere gevangenen die door schending van de mensenrechten vastzitten. Tijdens de schrijfmarathon die plaatsvindt van 29 tot november t/m 10 december (Dag van de Mensenrechten) kun je gevangenen een hart onder de riem steken of de politiek van een land laten weten dat je dit veroordeelt. Er zijn voorbeeldbrieven aanwezig.

Ilse Fluit (stagiaire) helpt de jongeren en zal samen met de tieners van de basisscholen uit Zielhorst zorgen dat ze met hun klas langskomen in SoWhat. De jongeren zelf organiseren een filmavond over mensenrechten en daar zal Amnesty International bij aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. We zullen samenwerken met het Middelpunt om ook daar mensen uit Zielhorst te bereiken.

Kom in de periode van 29 nov-10 dec langs in SoWhat op de woensdag van 14:00-16:30 uur of op donderdagavond van 19:00-22:00 uur. Of loop binnen bij het Middelpunt! Het is gratis en we hopen zo veel mogelijk kaarten te kunnen versturen zodat de gevangenen rond de kerst een kaartje ontvangen.