Jong en oud geslaagd voor dansexamens

Diploma streetdance gehaald !

De derde week van mei stond bij Dansschool Parmentier in het teken van examens. De jongste, net 7 jaar en het oudste paar inmiddels al met pensioen. Ze deden examen voor een dansdiploma. Brons, Zilver en Goud t/m Topklasse bij het Stijldansen en diverse leeftijdscategorieën bij de Streetdance. Een vakkundige examinator zorgde voor een cijfer per dans.

Stijldansen leeft nog steeds onder de jeugd. Maar het zijn tegenwoordig voornamelijk volwassen paren, die wekelijks een avond samen uitgaan op de dansvloer. Het merendeel van de lesgroepen zijn (echt)paren, volwassenen tussen de 25 en 65 jaar. En traditiegetrouw willen ook bruidsparen hun feest openen met een stijlvolle dans en komen op dansles.

Enthousiaste supporters moedigden alle dansers aan. Na de eerste pasjes op de vloer verdwenen de zenuwen en lieten ze zien wat ze in het afgelopen dansseizoen hebben geleerd. In de hoogste klasse werden 9 verschillende dansen geshowd. Van een elegante Engelse wals, een strakke tango tot aan een dynamische samba, populaire salsa en swingende jive.

Alle dansers zijn met mooie cijfers geslaagd en hebben hun dansdiploma in ontvangst mogen nemen.

Gratis proeflessen, informatie over danslessen en foto’s op www.dansschoolparmentier.nl.

De kleinste-maar-fijnste wijk van Amersfoort