Gratis Internetcursus Klik & Tik in de bibliotheek

Gratis Internetcursus Klik & Tik
Woensdag 18 december
De Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Seniorweb de gratis internetcursus Klik & Tik. Deze cursus vindt iedere woensdag plaats in de Bibliotheek het Eemhuis van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met hun weg te vinden op het internet.

Klik & Tik bestaat uit 3 delen, namelijk de basis, het internet op en samen op het web. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt ‘downloaden’. Ook gaan cursisten aan de slag met social mediakanalen als Facebook en Twitter, waarbij wordt uitgelegd hoe men berichten, filmpjes en foto’s plaatst. Een vrijwilliger van Seniorweb verzorgt de begeleiding. Verder zorgt de cursus voor meer kennis van de Nederlandse taal en leert u werken met de computer.

Inschrijven
Sinds 2018 is Klik & Tik een wekelijkse cursus. Dit is geen vrije inloop, u moet zich nog steeds met een formulier aanmelden. Iedere cursist gaat op z’n eigen tempo door de lessen heen. Wanneer er plek is, wordt de eerstvolgende persoon op de (wacht)lijst gecontacteerd.

Om deel te nemen aan deze cursus kunt u zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Dit formulier kunt u ophalen bij de balie van de Bibliotheek het Eemhuis en ingevuld weer inleveren. Als u telefonisch contact opneemt (033 – 463 19 14), kan een medewerker van de Bibliotheek u het formulier ook per post toesturen. U kunt er ook voor kiezen het formulier hier te downloaden en ingevuld op te sturen naar of af te geven bij het Eemhuis.

De kleinste-maar-fijnste wijk van Amersfoort