Zomerhuis voor kinderen in Het Groene Huis

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de kids: Tentoonstelling over Stadsbomen in Het Groene Huis
Het Groene Huis organiseert deze zomer een tijdelijke tentoonstelling, niet alleen leuk voor volwassenen maar ook voor kinderen!
Gratis
https://www.kidsproof.nl/Amersfoort/eropuit/Het-Groene-Huis/Zomertentoonstelling-vakantie-eropuit-spelen-

Van 1 juli tot en met 27 augustus 2018 word je meegenomen in een verhaal van een boom die vertelt over de bijzondere manieren van bomenplanten in de stad, de verzorging en de waarde van bomen.

De tentoonstelling laat oa. zien wat een boomveiligheidscontrole is; wat voor- en nadelen van een boom in de stad zijn en hoe aanplant en beheer geregeld is. Eén boom op een goede plek is beter dan bijvoorbeeld vier bomen op een parkeerplaats met veel bestrating

Kinderworkshops
Tijdens de tentoonstelling zijn er verschillende (kinder)activiteiten in het thema van een boom. De meeste activiteiten zijn doorlopend en gratis. Voor een aantal activiteiten zoals wandelstokken maken, tipi maken of lepel snijden moet je je van te voren inschrijven.

Wandelroute
De bezoekers kunnen een nieuwe wandeling langs de bijzondere bomen op Het Landgoed Schothorst maken. Het wandelboekje ‘De verhalen van onze bomen’ ligt bij de balie van Het Groene Huis.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken.
Klik voor meer informatie over de tentoonstelling en alle workshops op de roze button.

Op het prachtige landgoed kun je ook nog een frisse neus halen of nog even spelen in de natuurspeeltuin.