Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling open voor nieuwe aanvragen

Met de CargobikeXL wordt vrachtverkeer in de stad schoner. Het project heeft een bijdrage gekregen uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling.

Al zeventien Amersfoortse duurzame initiatiefnemers ontvingen een bijdrage uit het gemeentelijke Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling. Vernieuwende ideeën die de duurzame ontwikkeling in Amersfoort vooruit helpen. Koplopers die met hun projecten bijdragen aan een versnelling van een energieneutrale en afvalloze stad. Het Toekomstfonds staat vanaf 15 januari tot 1 april 2018 weer open voor nieuwe aanvragen.

Bij alle toekenningen staan innovatie, het leereffect, mogelijke opschaling en het versnellen van een nieuw ecosysteem in en voor Amersfoort centraal. Op deze manier hebben de afgelopen drie jaar dat het toekomstfonds bestaat, 17 duurzame initiatiefnemers met steun uit het fonds de stap kunnen maken van proof of concept naar
prototype of van prototype naar start-up.

Meer informatie
Op de website www.amersfoort.nl toekomstfonds staan alle verhalen van de duurzame initiatieven die eerder een bijdrage hebben ontvangen uit het toekomstfondsen is meer informatie te vinden over het aanvragen van subsidie.