Repair café, klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een kastje waarvan het deurtje niet meer sluit? Weggooien? Mooi niet!

In de Koperhorst, aan de Paladijnenweg 275, draait het elke eerste maandag van de maand om het repaircafe. Tussen 14:00 en 16:00 uur staan diverse vakmensen klaar: elektriciens, een klokkendokter en handige klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Het is heel simpel. Bewoners nemen van thuis iets mee dat kapot is. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Voor contact klik hier.