Melancholieke Hongaarse muziek en dansen in Muziekcafé Zielhorst

MARCSI BANDA
Melancholieke Hongaarse muziek en dansen!
Muziekcafé Zielhorst zaterdagmiddag 24 november a.s.

Marcsi Banda is geformeerd rond de getalenteerde violiste Mariëlle van Luijk (Marcsi). Marcsi is van Hongaarse afkomst. Zij studeert klassiek viool aan het conservatorium in Utrecht. Mariëlle is in de ban geraakt van de Hongaarse volks- en zigeunermuziek. Ze kan haar virtuositeit volledig kwijt bij Marcsi Banda, waar ze wordt begeleid door o.a. Pit Hermans en Frank de Jong.

Pit heeft een brede interesse in veel verschillende stijlen en instrumenten maar richt zich bij Marcsi Banda volledig op het Hongaars op het kleine cimbaal. Het cimbaal is met zijn specifieke klank, ritmes en melodieën heel belangrijk voor de sound van het Trio.

Frank is een specialist op het gebied van de Hongaarse volksmuziek. Reeds 10-tallen jaren speelt hij in diverse Hongaarse ensembles. Hij leerde de muziek onder andere van de zigeunermuzikanten in Hongarije en Transsylvanië. Naast de bas bespeelt Frank ook de taragot, een melancholiek instrument, verwant aan de saxofoon.

Speciaal voor het optreden in muziekcafé Zielhorst zijn er twee dansparen gevraagd om de Hongaarse dansen te demonstreren. De dansers bestaan uit twee leden van het Karpaten Ensemble, aangevuld met twee Hongaarse dansers. Veel muziek is dansmuziek en dans en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het optreden wordt wie dat wil uitgenodigd om dit te ervaren.

Welkom!
16.00-18.00 uur gratis entrée.
Centrum Het Middelpunt
Spinetpad 2