Inspiratieavond voor vrijwillige bestuurders

Inspiratieavond voor vrijwillige bestuurders “Meer vuur in je bestuur”
19.00 – 22.00
Indebuurt033 organiseert op donderdag 4 oktober 2018 de inspiratiebijeenkomst ‘Meer vuur in je bestuur’, speciaal voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in Amersfoort.

Bouwen aan kwaliteit en continuïteit in je bestuur
Het bestuur is de brandende kern van elke stichting of vereniging. Hoe zorg je dat dit vuur blijft branden? Hoe benut je de kwaliteiten binnen je bestuur? Hoe maak je het besturen aantrekkelijk voor een volgende generatie bestuurders? Met deze vragen ga je aan de slag tijdens de inspiratiebijeenkomst.

Programma
Het programma start met een interactieve lezing door Frank Hoes met als thema: ”Uit de macht der gewoonte”. Frank Hoes is specialist in leiderschap, trainer, adviseur en schrijver van het boek ‘Het witte konijn, Naar eigenzinnig en inspirerend leiderschap’.

Zijn lezing wordt gevolgd door twee workshops:

Workshop – Meer bereiken met je bestuur
Hoe zorg je ervoor dat je bestuur als geheel meer is dan de som der delen, heeft je bestuur de juiste vorm voor het werk dat verzet moet worden, en wat kun je persoonlijk doen om het bestuur nog beter te laten functioneren?

Workshop – Aan de slag: Leren van elkaar
Het wiel is vast al ergens uitgevonden, laten we successen en ervaringen delen en leren van elkaar. Heb je concrete vragen over besturen, stel ze dan tijdens deze workshop. We gaan in op de do’s en don’ts rondom onderwerpen zoals ‘vrijwilligers vinden, binden en boeien’, ‘gemakkelijk vergaderen’ en ‘inzetten van nuttige contacten’.

Voor wie?
Deze avond is bedoeld voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in Amersfoort.

Praktische informatie
Datum: 4 oktober 2018

Tijd: 19 tot 22 uur

Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort.