Informatieavonden voor mantelzorgers en mensen met hersenletsel

Dit najaar worden reeks informatieavonden gehouden voor mantelzorgers en mensen met hersenletsel. Het is een nieuwe vorm voor de cursus mantelzorg en hersenletsel, omdat er behoefte was aan informatieavonden waarbij men zich voor een keer, een aantal of allemaal kan inschrijven.

Daarnaast is nieuw dat er aanbod is voor degene met hersenletsel. Uw partner, kind of ouder met hersenletsel is van harte welkom mee te komen voor informatie en een gezellige avond met lotgenoten. Als u of uw naaste dit niet wil is het geen probleem, u kunt ook alleen of met vrienden/familie komen.

De avonden worden u aangeboden door het samenwerkingsverband tussen Hersenletsel.nl, Boogh Amersfoort en IndeBuurt033

Inhoud avonden:
Op de avonden worden er gezamenlijke thema’s aangeboden zoals: hersenletsel wat betekent dat, chronische rouw, afasie, parkinsonisme, verwend worden, hulp vragen en inzetten. Afhankelijk van het thema beginnen we gezamenlijk of apart, waarna we uit elkaar gaan in een groep voor mensen met hersenletsel en een groep mantelzorgers. Door de groepen te scheiden maken we het mogelijk dat iedereen makkelijker kan praten over situaties die u wilt delen met lotgenoten in een zelfde zorgsituatie.

De mantelzorgers worden begeleidt door Boogh en Indebuurt033.

De mensen met hersenletsel worden begeleidt door Hersenletsel.nl.

Data
Iedere eerste maandag van de maand:  1 oktober, 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart

Tijd
Van 19.15 uur tot 21.15 uur

Kosten
Toegang is gratis

Locatie
Boogh, Satelliet 10 in Amersfoort

Informatie – contact
Zodra we precies weten welke thema’s op welke datum gegeven worden berichten we u hierover.

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met Sytske Stoop, mantelzorgcoördinator Indebuurt033. Tel: 06-53588846 mail: mantelzorgers@indebuurt033Meer informatie vindt u in onze agenda op de website van IndeBuurt033. Hier kunt u zich ook aanmelden. De toegang is gratis.