Deel Burgernetberichten in uw WhatsApp-groep

Gebruikt u de Burgernetapp al?

Ook als deelnemer aan Burgernet kunt u de Burgernetapp gebruiken. Met de Burgernetapp kunt u actieberichten ontvangen op basis van de plaats waar u zich op dat moment bevindt. Dit in tegenstelling tot de reguliere deelname aan Burgernet, waarbij u actieberichten ontvangt die betrekking hebben op uw woon- of werkadres. Met de app kunt u dus ook buiten uw eigen woonomgeving bijdragen aan de veiligheid. De burgernetapp is te downloaden via de app store.

Deel Burgernetberichten in uw WhatsApp-groep

Veel deelnemers aan Burgernet zijn ook lid van een WhatsApp-groep voor veiligheid. Onlangs bleek hoe goed het kan werken als burgernetberichten ook worden gedeeld in de WhatsApp-groep.
Op een vrijdagavond in september vond er in Amersfoort-Noord een mishandeling en bedreiging plaats. Er was een goed signalement van de verdachte en de centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie.
Een beheerder van een WhatsApp-groep voor veiligheid in Amersfoort-Noord is Burgernetdeelnemer en deelde het Burgernetbericht in zijn WhatsApp-groep. Een lid van deze groep (zij is geen Burgernetdeelnemer) ontving via WhatsApp de Burgernetactie en zag de verdachte op dat moment voor haar huis langs lopen. Zij belde 112 en schakelde de politie in. De verdachte kon hierdoor vrijwel direct worden aangehouden.
Bent u beheerder van een WhatsApp-groep? Dan kunt u berichten van Burgernet binnen uw groep doorsturen. Zo
kijken nog meer mensen mee en kunnen de politie nog meer zaken oplossen.