AD(H)D Cafe Amersfoort, een avond in de maand contact met mede AD(H)D’ers

Een avond in de maand contact met mede AD(H)D’ers, onder begeleiding van ervaringsdeskundige Impuls & Woortblind vrijwilligers, die veel kennis van ADHD/ADD hebben en van GGZ-instellingen, coaches en andere mogelijke vormen van ondersteuning in de regio, de eerstvolgende op 13 april

Wat is ADHD?
ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder. In het Nederlands: aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.
ADHD is een diagnose die meestal in verband wordt gebracht met drukke, impulsieve kinderen. Dat ADHD bij volwassenen voorkomt, was tot een aantal jaren geleden grotendeels onbekend. Vroeger werd aangenomen dat kinderen er overheen groeien in de puberteit.
Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat dit niet juist is: 30-60% houdt klachten als volwassene.

Belangrijkste kenmerken van ADHD zijn problemen met aandacht, impulsiviteit en hyperactiviteit.
Volwassenen met ADHD hebben hier vanaf hun vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van.

Wat is ADD?

ADD is de afkorting van Attention Deficit Disorder. De officiële naam in het diagnostische classificatiesysteem DSM V is ‘aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, overwegend onoplettendheid type’.
Hoewel de naam doet vermoeden dat het simpel is – iemand met ADD heeft concentratieproblemen zónder druk en impulsief gedrag erbij- ligt de praktijk veel ingewikkelder. Mensen met ADD verschillen namelijk in heel veel opzichten van mensen met ADHD.

Belangrijkste kenmerk van ADD is problemen met aandacht.
Volwassenen met ADD hebben hier vanaf hun vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van.

Voor meer info klik op ADHD of ADD.

Voor aankomende Evenementen klik hier.