Marathon doet dit jaar Zielhorst weer aan

Zondag 10 juni gaan er weer ongeveer 6000 sportievelingen van start voor de marathon van Amersfoort. Van de routes van 42, 21, 10 en 5 kilometer loopt een deel door of langs Zielhorst. De gemeente Amersfoort en organisatie van de marathon vragen bewoners langs de route de Amersfoortse vlag uit te hangen.

Aanmelden voor deelname is mogelijk via de website:
http://www.marathonamersfoort.nl/
(waar ook uitgebreide informatie over het sportieve evenement is te vinden.)

Datum: 10 juni 2018
Starttijd: Raadpleeg de website: http://www.marathonamersfoort.nl/afstanden/
Locatie: Eemplein
Inschrijven: Uiterlijk t/m dinsdag 5 juni
Kosten:  Raadpleeg de website: http://www.marathonamersfoort.nl/afstanden/

GRATIS inschrijven MiniMarathon
* Alle kinderen van Amersfoortse basisscholen kunnen GRATIS deelnemen aan de B.Slim Mini Marathon!
Starttijd: v.a. 09.05 vanaf Eemlaan/Eemplein

Koningsspelen 2018 georganiseerd door 15 sportverenigingen

Ook in 2018 is er weer een sportief programma voor basisscholen in Amersfoort tijdens de Koningsspelen. Vrijdag 20 april gaan kinderen uit de groepen 3 t/m 8 na het Koningsontbijt aan de slag op 6 locaties. Bijzonder dit jaar is dat het programma bijna volledig wordt gedraaid door sportverenigingen. De Buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort ondersteunen de sportverenigingen hierbij. Zin om een kijkje te nemen? Dan kun je terecht bij Sportpark Zielhorst waar voetbalvereniging Cobu Boys een programma organiseert voor speciaal onderwijs, Atletiekvereniging Altis, voetbalvereniging AFC Quick 1890, Honk- en Softbalvereniging BSC Quick, Tennisvereniging ’t Stort en Nieuwland, turnvereniging GymXL en Nika, hockeyvereniging AMHC, rugbyvereniging Eemland en Floorballvereniging Sonics. In de splinternieuwe Amerena bieden zwemvereniging ZPC Amersfoort, reddingsbrigade Amersfoort, duikvereniging Aquaholic en kanovereniging Keistad een sportief waterprogramma!

Organisatie Picnic maakt deze dag nog specialer door gezonde tussendoortjes te sponsoren. Ook zorgen zij voor een leuke verassing op 1 van de locaties!

Voor meer info over Koningsspelen klik je hier.

Voor meer informatie over deze dag kun je terecht bij buurtsportcoach Eva Stam via estam@sro.nl

Datum: 20 april 2018
Tijd: nader te bepalen