Muziekcafé met Martin van de Kooi en Willy Jansen

Na een maand vakantiesluiting beginnen we vrolijk het nieuwe seizoen met een duo prachtige zangers, die al eerder, maar dan onafhankelijk van elkaar zijn opgetreden.
Martin van de Kooy was hier vorig jaar ‘met een ”one man show” en Willy Jansen met de groep Will & Friends maar helaas is deze mooie band gestopt.

Martin zingt voornamelijk het Nederlandstalige lied en Wil song-hits uit de jaren 60-70. Ze weten er de sfeer in te brengen en met u hopen we op een hele gezellige middag waarbij meezingen vanzelf zal gaan gebeuren! Neem buren,vrienden gewoon mee, met hapje en drankje in de pauze is het leuk kennismaken met andere wijkbewoners en ook uit andere wijken is men welkom! Op 25 augustus is het weer de laatste zaterdag van de maand en dus is van 16:00 – 18:00 uur in ’t Middelpunt het Muziekcafé Zielhorst weer open. Kom langs – de toegang is gratis voor iedereen!

Het vijverconcerten Amfitheater Kattenbroek op 24 juni

Zondag 24 juni is het 10 jaar geleden dat het management van Sixties Generation uit Amersfoort de organisatie overnam voor het organiseren van culturele activiteiten op het waterpodium voor het Amfitheater Kattenbroek.

De architect van wijk Kattenbroek, dat nu ruim 25 bestaat, had toentertijd ambitieuze plannen met de vijver. Het functioneren van de vijver is niet helemaal geworden zoals bedoeld. Het weer, vrijwilligers, onderhoud en verval van oevers speelden een rol. Het podium zakte in de loop der jaren langzaam weg en in de begroting voor herstel van de totale vijver was geen budget voor een nieuw podium

De laatste jaren gingen de concerten gewoon door op de rand van het Amfitheater. 2018 voor de 10e keer en wat grootser van opzet. De gemeente Amersfoort en de buurtbudgetten Kattenbroek en Zielhorst werkten graag mee aan dit jubileumconcert.

Sixties Generation als “huisband”
De band speelt bekende hits uit de jaren ‘60 en ’70, Elvis, Cliff, Status Quo, The Cats, Scott McKenzie, The Beatles, Trini Lopez, Boney M, Tom Jones. Peter Koelewijn, Chuck Barry en vele anderen komen langs bij de vijver.

Gastoptredens van o.a.:
– Tanja (zang, viool) & Tom (bas)
– Eelke Douma (toetsen) en Dick Smit (zang, gitaar)
– Presentatie: Francis Hazekamp

Datum: 24 juni
Tijd: 14:00 uur  – 17:00 uur
Locatie: Het waterpodium, Het Masker 2, 3823 AT, Amersfoort
Toegang: Gratis

Voor meer info over Sixtiesgeneration klik hier!

Gluren bij de Buren, 117 huiskamers, 117 lokale acts, 351 optredens!

Wat is Gluren bij de Buren?
Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Amersfoort. Het vloerkleed is het podium. De bank is de tribune. Per woonkamer treedt 1 act op die 3 keer een half uur speelt. Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Gluren bij de Buren maakt de wijken in Amersfoort gezelliger en geeft lokale acts een podium.

Wanneer vindt Gluren bij de Buren plaats?
Gluren bij de Buren vindt door heel Amersfoort plaats op zondag 11 maart 2018. Tussen 12:00 en 17:00 uur programmeren we een drietal optredens van een artiest in elke woonkamer. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten.

Is Gluren bij de Buren gratis te bezoeken?
Ja! De kracht van Gluren bij de Buren is de laagdrempeligheid. We vragen daarom geen entree. Wel wordt na afloop van elk optreden gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Neem dus vooral kleingeld mee!

Mag iedereen zich aanmelden voor Gluren bij de Buren?
Iedereen mag zich aanmelden met hun woonkamer! Van portiekflat tot villa en van rijtjeshuis tot bungalow. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En natuurlijk houden we rekening met de vierkante meters bij de programmering. Een 30-koppig-koor past natuurlijk niet overal!

Waar kan ik me aanmelden?
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
Bekijk de aanmeldpagina!

Voor meer info over Gluren bij de Buren klik hier!

Oudjaars bluesfeest met Left Luggage Blues

Zaterdag 30 december in Muziekcafé Zielhorst met Left Luggage Blues

Je kunt elkaar ontmoeten bij een kopje koffie, knabbel, hapje drankje in de café-ruimte. En luisteren naar live muziek in de grote zaal.

De geest van Left luggage Blues bestaat uit:

  • Theo Smink (gitaar, zang)
  • Peter de Boer (solo gitarist, zang)
  • Steef Roes (keyboards)
  • Peter Kosterman (bass)
  • Paul van Hoeven (drums)

Muzikanten die al weer enkele jaren hun passie delen in het maken van blues muziek. Originaliteit en een eigen geluid maakt het plezier in de songs maken zichtbaar en hoorbaar. Het repertoire van Left Luggage Blues heeft bluesklassiekers met “eeuwigheidswaarde” uitgevoerd in een eigen Left Luggage variant. Daarnaast beschikt de band over een repertoire van eigen nummers en enkele originele rock covers. Left Luggage Blues band wil vooral ook door veel plezier naar het publiek overbrengen.
Dus neem je oliebollen mee en geniet van de blues op de laatste zaterdag van het jaar!

Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt Spinetpad 2
Openbaar vervoer: Uitstappen bij halte bus 5 Curiestraat (2 minuten loopafstand) of halte bus 7 Peutzerf (6 minuten loopafstand)
Lopen:  Ruim 10 minuten lopen vanaf Station Schothorst
Inloop:  Vanaf 15.30 uur
Toegang: GRATIS

Er is altijd muziek bij MUZIEKCAFE. Elke laatste zaterdag van 16-18 uur