Voor wie is Burenhulp?

Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarbij een helpende hand welkom is. Bijvoorbeeld door ziekte, bij het ouder worden of wanneer u er alleen voor komt te staan. Alledaagse dingen gaan moeilijker, zoals zware boodschappen dragen of een schilderij ophangen. U kunt bij de Burenhulp terecht als u door persoonlijke omstandigheden hulp nodig heeft. Sinds enige tijd is Burenhulp ook bereikbaar via een app op de smartphone. Een aanvraagformulier voor hulp vindt u op deze pagina van de website inschothorst.nl.

 

Familie en vrienden wonen soms ver weg of doen al zoveel voor u dat u hen liever niet vraagt. U kunt bij de Burenhulp terecht als u door persoonlijke omstandigheden even hulp nodig heeft.

 

Wat biedt deze Burenhulp?

Bij Burenhulp Zielhorst en Schothorst bieden wijkgenoten u graag een helpende hand. Het gaat om kortdurende hulp en er zijn geen kosten aan verbonden. Bij Burenhulp kunt u bijvoorbeeld aankloppen voor:

 

  • Tuinklussen
  • Klussen in huis
  • Technische hulp met telefoon, televisie of computer
  • Hulp bij administratie
  • Verhuishulp, zoals dozen sjouwen
  • Sociale hulp, zoals een gezellig praatje tijdens een kopje koffie of een wandeling
  • Hulp bij boodschappen doen
  • Vervoer, zoals een rit naar het ziekenhuis of naar de dokter

 

Wat biedt de hulpdienst niet?

 

De Burenhulp biedt geen medische of lichamelijk verzorgende handelingen. Dus géén zorg die de (thuis)zorg biedt. Als uw vraag niet geschikt is voor deze burenhulpdienst dan wordt er met u meegekeken waar u met uw vraag terecht kan.

 

Vervoer en eventuele andere kosten?

Voor vervoer naar ziekenhuis, dokter en dergelijke betaalt u benzinekosten. Materiaalkosten bij klusjes zijn voor uw rekening. Denk hierbij aan klusmateriaal zoals verf en kwasten. Huishoudelijke boodschappen betaalt u uiteraard ook zelf.

 

Schade

Bij eventuele schade kan Burenhulp Zielhorst en Schothorst niet aansprakelijk worden gesteld.

 

Hoe werkt het?

U legt uw vraag voor aan de vrijwilliger van de Burenhulp. Die neemt de vraag aan en bekijkt of de Burenhulp u kan helpen. Als dit mogelijk is, worden wijkbewoners met elkaar in contact gebracht.

De Burenhulp benadert voor u een wijkbewoner die zijn/haar hulp heeft aangeboden. Deze hulpbieder neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Na afloop wordt aan beiden gevraagd hoe de ervaring was.

 

Kom gerust met uw vraag, wijkbewoners staan voor u klaar!

We zijn telefonisch bereikbaar of via e-mail. Uw vraag wordt binnen zeven werkdagen in behandeling genomen.

Uw steun is welkom op:

NL89 ABNA 0885 0957 31 t.n.v. Stichting Burenhulp Zielhorst en Schothorst

 

Telefoon: 0640181255
E-mail: burenhulpzielenschothorst@gmail.com

 

Helpt u graag buurtgenoten?

Sluit u dan aan bij het team. Mail, app of bel ons! We willen graag kennismaken. U kunt zelf bepalen welke klusjes u wilt doen en hoe vaak.

 

Burenhulp Ziel- en Schothorst bestaat uit wijkbewoners die als hulpaanbieders in hun vrije tijd graag iets voor hun medemensen doen. Wij helpen u in de tijd die ons ter beschikking staat en doen ons best dat zo goed mogelijk te doen.