juni 2018

Potje voor hulp bij huiswerk en begeleiding scholieren

 • 19 juni 2018
 • 00:00

Kinderen uit Amersfoortse gezinnen met een laag inkomen kunnen vanaf september gratis gebruikmaken van huiswerkbegeleiding. De gemeente gaat hiervoor jaarlijks 200.000 euro uittrekken.

De bekostigde huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 en leerlingen tot 18 jaar uit het voortgezet onderwijs. De ondersteuning die geboden gaat worden is divers. Van een plek om rustig huiswerk te kunnen maken onder toezicht, tot begeleiding bij het leren. Ook bijles voor specifieke vakken is mogelijk.

De school bekijkt samen met de ouders bij welke hulp kind gebaat is en vullen een aanvraagformulier in. Stichting Leergeld beoordeelt de aanvraag, checkt het inkomen van de ouders en verwijst door naar het aanbod.

De bedoeling is dat de ouders vouchers krijgen om de huiswerkondersteuning mee te betalen.

Voor meer info klik HIER!

Bijen hebben zorg en bescherming nodig

 • 16 juni 2018
 • 08:00
 • Eemstadboerderij, Koningsbergenweg, Amersfoort

Tijdens de Nationale Bijentelling van NL Zoemt op 19 en 20 april telden 4.369 mensen in Nederland 44.701 bijen. In Amersfoort werd op 61 plekken geteld, onder andere bij het wijk NME-centrum Liendert/Rustenburg en bij de Eemstadboerderij.
Er zijn wel 358 verschillende soorten bijen. Gelukkig waren de meest voorkomende bijen te vinden op de telkaart van NL Zoemt. De kinderen telden vooral honingbijen, aardhommels en boomhommels.

Bijenlint
Het aantal bijen viel wat tegen. Was er nog te weinig voedsel? Gelukkig kwamen de kinderen in actie: ze zaaiden het eerste stuk bijenlint in met speciaal ieder jaar braakliggende terreinen in met het bloemenmengsel.

Wil jij ook meezaaien?
Dit jaar zo’n twee hectare onder andere bij de Wieken-Vinkenhoef.
Bij Het Groene Huis kun je een gratis zakje bloemenzaad voor in jouw tuin komen scheppen. Op 16 juni is
er weer insectensafari met zaaiactie bij de Eemstadboerderij.
Meer tips en info over bijen: www.nederlandzoemt.nl.

Informatiebijeenkomst over vervoer in en om de wijk

 • 15 juni 2018
 • 15:30
 • Het Pluspunt, Hof der Gedachten

Beste bewoner/deelnemer,
Graag nodigen wij je uit voor een informatie bijeenkomst over ‘Vervoer’ in de Wijk Kattenbroek.
In de wijken Zielhorst/Schothorst rijdt momenteel een WijkMobiel. In Hoogland gaat ANWB Automaatje binnenkort van start.
Er komen uit Kattenbroek steeds meer en meer signalen dat er behoefte is aan vervoer (naast de bestaande regiotaxi en/of de busmaatschappij Syntus).
 Kunnen alle bewoners die dat willen in de wijk gebruik maken van de activiteiten die er georganiseerd worden?
 Kan iedereen zelf zijn boodschapje doen in de winkel, de medicijnen ophalen in de apotheek of een bezoekje brengen aan een vriend of vriendin?
In hoeverre speelt het ontbreken van (betaalbaar) vervoer hier een rol? Kunnen we hier samen wellicht een oplossing voor vinden in de wijk?
Om het bovenstaande goed in beeld te krijgen hebben we jouw informatie hard nodig! Zo kunnen wij erachter komen of er behoefte is aan passend vervoer in de wijk, wat deze behoefte dan precies is en zo nodig samen nadenken over een passende oplossing.
De WijkMobiel is ook aanwezig en komt graag uitleggen hoe de Wijkmobiel in Schothorst en Zielhorst werkt. Het is een bewonersinitiatief om het vervoer laagdrempelig te maken voor ouderen in de wijk. De mobiel wordt bemand door een twintigtal enthousiaste vrijwilligers die jou ophalen bij de voordeur en brengen naar de afgesproken plek aan de voordeur. Ook kan men een rollator mee nemen.
Dus wil je graag een steentje bijdrage en meedenken over ‘Vervoer’ in Kattenbroek? dan nodigen wij je graag uit om maandag 4 juni van 15.30-17.00 u aanwezig te zijn.
Locatie: Informatiewinkel 033 in het Pluspunt (Hof der Gedachten nr. 26). We hopen je daar te treffen.
Vriendelijke groet,
Rita Rethmeijer & Eefke Wesdorp (initiatiefnemer & buurtnetwerker)

Marathon doet dit jaar Zielhorst weer aan

 • 10 juni 2018
 • 10:00
 • Eemplein

Zondag 10 juni gaan er weer ongeveer 6000 sportievelingen van start voor de marathon van Amersfoort. Van de routes van 42, 21, 10 en 5 kilometer loopt een deel door of langs Zielhorst. De gemeente Amersfoort en organisatie van de marathon vragen bewoners langs de route de Amersfoortse vlag uit te hangen.

Aanmelden voor deelname is mogelijk via de website:
http://www.marathonamersfoort.nl/
(waar ook uitgebreide informatie over het sportieve evenement is te vinden.)

Datum: 10 juni 2018
Starttijd: Raadpleeg de website: http://www.marathonamersfoort.nl/afstanden/
Locatie: Eemplein
Inschrijven: Uiterlijk t/m dinsdag 5 juni
Kosten:  Raadpleeg de website: http://www.marathonamersfoort.nl/afstanden/

GRATIS inschrijven MiniMarathon
* Alle kinderen van Amersfoortse basisscholen kunnen GRATIS deelnemen aan de B.Slim Mini Marathon!
Starttijd: v.a. 09.05 vanaf Eemlaan/Eemplein

Ideeën voor de stad? Ontmoet raadsleden, wethouders en ambtenaren

 • 5 juni 2018
 • 16:00
 • Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1, Amersfoort

Op dinsdag 5 juni vindt de tweede Broedplaats van dit jaar plaats in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis.

De Broedplaats is een bijeenkomst waarin inwoners, gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaren elkaar ontmoeten en samen kunnen broeden op ideeën voor de stad. Tijdens de Broedplaats kan iedereen hiervoor een pitch doen van maximaal 3 minuten. Vervolgens kiezen de aanwezigen met welke pitch zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen.

AANMELDEN
Meld je aan?  Dat kan via de email: broedplaats@bewoners033.nl

 • Laat ook even weten als je een pitch hebt en of je mee-eet of niet.
 • Aanmeldingen voor mee eten graag voor 31 mei zodat we op tijd de catering kunnen regelen.
 • Bij de aanmelding maakt het niet uit of je wilt pitchen of dat je mee wilt denken.

Datum: 5 juni 2018
Tijd: 16:00 uur – 18:00 uur (inloop vanaf 15:45 uur)
Maaltijd: rond 18:00 uur – 19:00 uur  (indien gereserveerd)
Locatie: Stadhuis Amersfoort
Adres: Stadhuisplein 1, Amersfoort
Voor meer stadsagenda klik hier

 

Avondvierdaagse Hoogland start van 29 mei t/m 1 juni 2018

 • 1 juni 2018
 • 23:59
 • "De Eemruiters" aan de Engweg 115 in Hoogland

Dit jaar zal voor de 35ste keer de Avondvierdaagse Hoogland georganiseerd worden.

Vanaf aanstaande dinsdag 29 mei zullen er naar schatting ruim 4000 wandelaars van jong tot oud zich 4 avonden lang verzamelen op het terrein van “de Eemruiters” voor de mooiste wandeltochten door Hoogland en Amersfoort-Noord.

Ook dit jaar staat de 5 kilometer weer voor de allerjongsten uit groep 3 en 4, onder begeleiding van een volwassene, op het programma. Maar natuurlijk staat ook de 10 én 15 kilometer gewoon weer op het programma.

De laatste kans voor individueel inschrijven
Op dinsdag 29 mei 2018 van 17:00 tot 17:30 uur kunt u nog zich als laatste mogelijkheid evt. ook nog handmatig inschrijven, de kosten zijn dan wel €  7,- .
(Dit is bij de startlocatie in de kantine van de Paardensport vereniging “De Eemruiters” aan de Engweg 115 in Hoogland.)

Voor nog meer info klik hier!

mei 2018

Digitaal Hulpplein nu ook in Hoogland

 • 31 mei 2018
 • 10:00
 • Dorpshuis de Neng, Engweg 7, Hoogland

Wie vragen heeft over zijn of haar tablet, mobiele telefoon, e-book of het internet kan vanaf donderdag 31 mei terecht in Dorpshuis de Neng. In samenwerking met de Bibliotheek Hoogland en Seniorweb, organiseert het Dorpshuis een maandelijks Digitaal Hulpplein van 10.00 tot 12.00 uur op elke laatste donderdag van de maand.

Het Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng is een inloopspreekuur. Dat betekent dat u zich niet van te voren hoeft aan te melden om langs te komen, maar gewoon binnen kunt lopen. Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden.

Datum: Elke laatste donderdag van de maand
Tijd: 10:00 uur – 12:00 uur
Aanmelden: Niet nodig (inloopspreekuur)
Kosten: Gratis

Voor wie graag zingt: elke woensdagmiddag Het Middelpuntkoor!

 • 30 mei 2018
 • 14:00
 • Wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 in Zielhorst

Het Middelpuntkoor in Zielhorst is gestart in de zomer van 2015 en telt inmiddels 27 enthousiaste zangers en zangeressen. De belangrijkste missie is om samen muziek te maken.

Ze zongen bijvoorbeeld al meerdere malen op winkelcentrum Emiclaer. We zijn dan te gast bij de Brasserie en supermarkten Jumbo en Albert Heyn, met kleine concertjes. Daarnaast is het Middelpuntkoor een van de vaste koren in het project Festival of Lessons and Carols, samen met Halleluja uit Nijkerkerveen en gastzangers die jaarlijks aansluiten.

Voor iedereen KUNNEN zingen is niet de eerste vereiste, WILLEN zingen is waar het om gaat. Dus ook minder geoefende zangers zijn heel welkom. In de groep kunnen ze ervaren hoe het is om samen een klank te maken, die altijd verrassend veel mooier is dan wanneer u alleen staat te zingen.

Om dat zelf te ervaren bent u van harte uit om eens te komen kijken en een paar maal mee te repeteren. Voelt het goed, dan sluit u aan.

Wij repeteren: iedere woensdagmiddag
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 in Zielhorst
Toegang: Gratis voor toeschouwers
Lid worden: € 45,- per kwartaal
Website: www.middelpuntkoor.nl
Email: middelpuntkoor@hotmail.com

Groene Dag bij Het Groene Huis op zondag 27 mei

 • 27 mei 2018
 • 11:00
 • Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 3822 NA Amersfoort

Op zondag 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag. Een dag vol activiteiten over en in de natuur. Er is een markt met meer dan 40 duurzame kramen, muziek en lekkere biologische hapjes en drankjes.

Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag: van de Imkervereniging tot de Dierenambulance, van IVN tot Groei & Bloei en van Wereld Natuur Fonds tot Operatie Steenbreek. Er is veel te zien, te doen en te koop.

Verder op het terrein van Landgoed Schothorst kun je spelen in het bos, water pompen in de natuurspeeltuin, langsgaan bij het Bijenhuis of genieten van wat dan bloeit in één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

De Groene Dag maakt deel uit van het landelijke feest van de Natuur ‘Fête de la Nature’.

Wil je hier jouw groene onderneming presenteren?
Meld je (gratis) aan via: cnme@amersfoort.nl.

Voor meer info klik hier.

STOGA – samen eten en kletsen op de laatste zaterdag van de maand

 • 26 mei 2018
 • 19:00
 • ACC, 't Middelpunt, Spinetpad 2

De huiskamer van STOGA is een ontmoetingsplek / huiskamer voor senioren met een Turkse en/of Koerdische Alevitische achtergrond. In het bijzonder voor mensen met een lichte vorm van dementie. De ontmoetingsplek / huiskamer staat open voor iedereen, dus ook voor senioren zonder Turkse achtergrond.

Op de laatste zaterdag van de maand wordt in de huiskamer samen gegeten en gekletst, van 19:00 tot 21:00 uur. Daar kunt u tegen een kleine vergoeding (voor het eten) aan meedoen.

Bel voor meer informatie met 0610 394 913 of 0615 144 405

Sieraden maken in De Koperhorst voor 55+

 • 24 mei 2018
 • 10:00
 • De Koperhorst, Activiteitenruimte, Paladijnenweg 275, Amersfoort

Beeldend kunstenaar Marijke Schurink geeft 2 keer 2 ochtenden een workshop sieraden maken. In het eerste blokje werken we met rubber, kraaltjes en zilverdraad. In het tweede blok gebruiken we allerlei plaatjes, foto’s, veertjes en gedroogde bloemen die we lamineren en combineren met kralen. In beide workshops kunt u naar eigen wens werken aan een ketting, armband of broche, voor u zelf of om cadeau te geven.

U geeft zich op voor 2 ochtenden, u kunt samen komen of alleen.
Er is plek voor maximaal 8 deelnemers per workshop, dus schrijf u snel in.

 • Wie: 55 plussers in Schothorst en omgeving
 • Wanneer: 11 en 18 juni óf 25 juni en 2 juli 2018
 • Tijd: 10:00 – 12:00
 • Waar: De Koperhorst, Activiteitenruimte, Paladijnenweg 275, Amersfoort
 • Kosten: €5,- per persoon voor 2 workshops, met pin te betalen.

Wilt u meedoen?
Aanmelden kan bij Margreet Bouwman
033 479 80 24 of margreetbouwman@scholenindekunst.nl

Struinen in de Tuinen – aanmelden mogelijk tot 21 mei

 • 17 mei 2018
 • 00:00
 • Diverse tuinen in Amersfoort (nader te bepalen)

Tijdens deze zevende editie van Struinen in de Tuinen op 8 juli worden achtertuinen in alle wijken van Amersfoort omgetoverd tot mini festival. Tuineigenaren en buurtbewoners kunnen hier, onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade, samen genieten van het lokale talent dat de stad te bieden heeft.

Ook dit jaar is het mogelijk om met uw tuin of talent bij te dragen aan dit lokale evenement. Elke (on)bekende lokale act en/of tuin kan zich aanmelden! Dit kan via www.struinenindetuinen.nl en is mogelijk tot 21 mei. Wees er op tijd bij om verzekerd te zijn van deelname.

Elk jaar komt er een programmakrant uit en is dan ook te vinden op de website:  www.struinenindetuinen.nl.

In welke tuinen kan ik struinen?
We willen dat Struinen in de Tuinen in elke wijk plaatsvindt. Ongeveer één maand voordat het festival begint zal de programmering op deze site te vinden zijn, en worden programmakranten verspreid.

Aanmelden voor act en/of tuin: mogelijk tot 21 mei 2018
Datum: 8 juli 2018
Tijd: 13:00 uur tot 18:00 uur
Toegang: gratis

Beleef een dagje tussen de Vikingen! Wat deden ze vroeger en hoe leefden ze?

 • 13 mei 2018
 • 12:00
 • Het Groene Huis, Schothorsterlaan 2, 1 3822 NA, Amersfoort

De Vikingen komen iedere maand naar het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst. Je ziet het dagelijks leven uit de Vikingtijd, rond 800 na Christus. Het waren niet alleen plunderaars, maar ook uit emigranten en handelaren, die zorgden voor een impuls aan de lokale economieën.

Maar hoe leefden ze nou in deze periode? Wat aten ze en deden ze overdag? Het hele weekend kun je komen kijken en vragen hoe het is om een échte Vinking te zijn. Je mag zélfs meedoen.

Dus kom naar het Middeleeuwse erf om hun oude ambachten te zien en hun vechtkunsten.

Contactgegevens
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Tel: 033-4695200

Datum: zondag 13 mei 2018
Openingstijden: 12.00-17.00 uur
Prijs: Gratis

Vrijwilligers gevraagd voor collecte Maag Lever Darm Stichting

 • 9 mei 2018
 • 00:00
 • Diverse locaties (Nader te bepalen)

Nederland kent 2 miljoen buikpatiënten. De Maag Lever Darm Stichting staat achter hen. Door onderzoek te faciliteren en voorlichting te geven redden we levens. Het team van de Maag Lever Darm Stichting is, samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, artsen, zorgprofessionals, voorlichters, donateurs en vrijwilligers, zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van Nederland.

Voor de Maag Lever Darm Stichting wordt er  jaarlijks ook door de vrijwilligers de collecte gedaan in Amersfoort Zielhorst, Schothorst, Kattenbroek en Nieuwland. 1x per jaar mag de stichting landelijk collecteren. Dit jaar is de collecteweek 18 t/m 23 juni.

Collecteren hoeft niet perse aan de deur, mag ook bij een tuincentrum, winkelcentrum of supermarkt. Het kost je ongeveer 2 uurtjes en je leert je buren meteen kennen 😉

Stuur je even een privé berichtje naar Marlies Ketelaar met je telefoonnummer/e-mailadres als je wilt helpen of iemand kent die zou willen helpen via: Marlies83@gmail.com

Voor rechtstreeks aanmelden kan het ook dan klik je hier.

Vrijwilligers gezocht:

 • Help mee in onze collecteweek
 • 18 t/m 23 juni 2018
 • Helpen kan al vanaf 2 uurtjes

Gratis cursus ‘politiek actief’ voor inwoners provincie

 • 1 mei 2018
 • 23:59
 • Het Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6, Utrecht

Op 4 juni start in Utrecht de cursus Politiek Actief voor de provincie. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

De cursus is gratis. Aanmelden kan via provincie-utrecht.nl/politiekactief

Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Daarnaast is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een Statenvergadering bij.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en is op maandagavond: 4, 18, 25 juni en 2 en 9 juli van 19.30-22.00 uur. De cursus vindt plaats in het Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6 in Utrecht

Programma
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1: Introductie en kennismaking
– hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie?
– verkiezingen / politieke partijen
Bijeenkomst 2: De provincie
– hoe werkt de provincie?
– taken en rollen van de Provinciale Staten
– de instrumenten van een Statenlid
– basiskennis provinciefinanciën
Bijeenkomst 3: De Provinciale Staten
– de besluitvorming binnen de provincie
– beïnvloeden van de besluitvorming
– speeddaten met Statenleden
Bijeenkomst 4: Overtuigend debatteren
Bijeenkomst 5: Statenvergadering bijwonen

Cursuslocatie: Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht

Vooropleiding
U heeft geen specifieke vooropleiding nodig.

Aanmelden
Deelname is gratis. Hier aanmelden

april 2018

STRANGER BLUES bij Muziekcafé Zielhorst op 28 april

 • 28 april 2018
 • 16:00
 • Wijkcentrum 't Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort

Het muziekcafé van Zielhorst, elke laatste zaterdag van de maand. Iedereen die het leuk vindt om andere wijkbewoners te leren kennen onder het genot van een hapje en drankje  en luisterend naar prachtige muziek zijn van harte welkom. En kom vooral niet alleen maar neem je buren mee!

Op zaterdag 28 april is de band “STRANGER BLUES” uit 4 leden aan de beurt.

Tijd: 16.00-18.00 uur
Entree: Gratis

FIT IN 12 WEKEN voor 50+ start op 26 april

 • 26 april 2018
 • 00:00
 • Het Middelpunt in Zielhorst

Het startmoment is op 26 april 2018. We organiseren dan een fittest in het Middelpunt in Zielhorst.

Aan de hand van de uitslagen van deze test ontvangen de deelnemers een beweegadvies en kan de deelnemer 12 weken meedoen aan de georganiseerde beweegactiviteit, of zelf gaan sporten. In de loop van het jaar organiseren we nog 2 testen, zodat men het resultaat van al dat bewegen zelf kan zien. Daarnaast zijn er interessante bijeenkomsten over bijvoorbeeld gezonde voeding, valpreventie en bewegingshulpmiddelen.

Voor meer informatie: Buurtsportcoach Lizzie Belt lbelt@sro.nl
Dit doen we in samenwerking met: Sagenhoek, Dietisten Midden Nederland, Fyzie

Contact persoon: Lizzie Belt
Telefoon: 033-42 25119 of seniorensport@sro.nl voor al uw sportvragen
Website:  www.buurtsportcoach.nl

Reserveren voor Kitchen Delicious 26 april!

 • 24 april 2018
 • 23:59
 • "t Middelpunt, Spinetpad 2

Op 26 april gaan we weer om 19:00 uur aan tafel bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).

De kookclub maakt een lekkere vegetarische maaltijd:

 • Champignons uit de oven
 • Gnocci met broccoli en hazelnoten
 • Bosvruchtensoep

Als u ook wilt mee-eten, laat dat dan snel weten (uiterlijk 24 april) door een telefoontje of berichtje naar 0611 380 349, of mail naar kitchen.delicious@outlook.com. Meld je naam, je telefoonnummer en met hoeveel mensen je wilt komen.
Kosten: EUR 8 per persoon. Frisdrank, bier en wijn is (extra) te koop bij ’t Middelpunt.
Voor wie vaker wil komen eten (en dat kan elke tweede en vierde donderdag van de maand): u krijgt korting als u een vijf- of tienmaaltijdenkaart aanschaft.

Koningsspelen 2018 georganiseerd door 15 sportverenigingen

 • 20 april 2018
 • 08:00
 • Diversen locaties

Ook in 2018 is er weer een sportief programma voor basisscholen in Amersfoort tijdens de Koningsspelen. Vrijdag 20 april gaan kinderen uit de groepen 3 t/m 8 na het Koningsontbijt aan de slag op 6 locaties. Bijzonder dit jaar is dat het programma bijna volledig wordt gedraaid door sportverenigingen. De Buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort ondersteunen de sportverenigingen hierbij. Zin om een kijkje te nemen? Dan kun je terecht bij Sportpark Zielhorst waar voetbalvereniging Cobu Boys een programma organiseert voor speciaal onderwijs, Atletiekvereniging Altis, voetbalvereniging AFC Quick 1890, Honk- en Softbalvereniging BSC Quick, Tennisvereniging ’t Stort en Nieuwland, turnvereniging GymXL en Nika, hockeyvereniging AMHC, rugbyvereniging Eemland en Floorballvereniging Sonics. In de splinternieuwe Amerena bieden zwemvereniging ZPC Amersfoort, reddingsbrigade Amersfoort, duikvereniging Aquaholic en kanovereniging Keistad een sportief waterprogramma!

Organisatie Picnic maakt deze dag nog specialer door gezonde tussendoortjes te sponsoren. Ook zorgen zij voor een leuke verassing op 1 van de locaties!

Voor meer info over Koningsspelen klik je hier.

Voor meer informatie over deze dag kun je terecht bij buurtsportcoach Eva Stam via estam@sro.nl

Datum: 20 april 2018
Tijd: nader te bepalen

Doe mee aan een onderzoek woon-werk verkeer

 • 18 april 2018
 • 15:49

Goedopweg, een samenwerkingsverband van overheden en werkgevers in de regio Utrecht, onderzoekt het reisgedrag van werkenden. Wat vindt u van het woon-werkverkeer in deze regio? Doe mee aan de enquête en maak kans op een luchtballonvaart.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

Prijzen
Onder de deelnemers worden de volgende prijzen verloot:
– Een luchtballonvaart voor 2 personen boven de regio Utrecht
– Een gloednieuwe e-bike ter waarde van 1500,- euro
– Een van de 20 Goedopweg-fietsreparatiesetjes

Meer informatie
Heeft u vragen over Goedopweg of een van de projecten? Neem contact op via info@goedopweg.nl.

Goedopweg in de regio Utrecht
In Goedopweg werken de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, U15 (netwerk van werkgevers in de regio) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht.

Vrijwilliger worden? Kom naar de informatiewinkel!

 • 16 april 2018
 • 19:31

Indebuurt033 zoekt vrijwilligers

 • Zet je graag je kennis en talenten in om iets te betekenen voor een ander?
 • Vind je het leuk om zaken uit te zoeken en nieuwe dingen te leren?
 • Kun je goed luisteren en weet je de juiste vragen te stellen?

Word dan vrijwilliger in één van de Informatiewinkels van Indebuurt033. In de Informatiewinkel kunnen mensen terecht met vragen op het gebied van o.a. zorg, welzijn, wonen, werk, geld en recht, opvoeden, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Je werkt in een leuk team met vrijwilligers en beroepskrachten. Geen dag is hetzelfde in de informatiewinkel!

Wij zijn op zoek naar:
Vrijwilligers Geld en Recht (vacature 29267)
Wil je graag mensen ondersteunen die specifieke vragen hebben op het gebied van financiën en juridische onderwerpen? Als vrijwilliger Geld en Recht help je mensen met bijvoorbeeld het invullen van diverse formulieren, het aanvragen van toeslagen, het invullen van de belasting of het regelen van een kwijtschelding. Ook het schrijven van een bezwaarschrift en het uitzoeken van een eenvoudig juridisch vraagstuk behoren tot je werkzaamheden. Je wordt hierin altijd ondersteund door een professional.

Naast deze functie zijn we ook op zoek naar:

 • Vrijwilligers Zorg en Welzijn (vacature 29285)
 • Vrijwilligers voor de informatiewinkel (vacature 26843)

Nieuwsgierig?
Loop eens binnen bij een informatiewinkel en laat je informeren. Kijk voor locaties en openingstijden op: www.indebuurt033.nl/informatiewinkels.
Je kunt ook kijken op www.indebuurt033.nl/vacature en zoeken op bovengenoemde vacaturenummers of andere vrijwilligersfuncties.

AD(H)D Cafe Amersfoort, een avond in de maand contact met mede AD(H)D’ers

 • 13 april 2018
 • 16:52
 • Stichting De Koperhorst, Paladijnenweg 275, Amersfoort

Een avond in de maand contact met mede AD(H)D’ers, onder begeleiding van ervaringsdeskundige Impuls & Woortblind vrijwilligers, die veel kennis van ADHD/ADD hebben en van GGZ-instellingen, coaches en andere mogelijke vormen van ondersteuning in de regio, de eerstvolgende op 13 april

Wat is ADHD?
ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder. In het Nederlands: aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.
ADHD is een diagnose die meestal in verband wordt gebracht met drukke, impulsieve kinderen. Dat ADHD bij volwassenen voorkomt, was tot een aantal jaren geleden grotendeels onbekend. Vroeger werd aangenomen dat kinderen er overheen groeien in de puberteit.
Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat dit niet juist is: 30-60% houdt klachten als volwassene.

Belangrijkste kenmerken van ADHD zijn problemen met aandacht, impulsiviteit en hyperactiviteit.
Volwassenen met ADHD hebben hier vanaf hun vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van.

Wat is ADD?

ADD is de afkorting van Attention Deficit Disorder. De officiële naam in het diagnostische classificatiesysteem DSM V is ‘aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, overwegend onoplettendheid type’.
Hoewel de naam doet vermoeden dat het simpel is – iemand met ADD heeft concentratieproblemen zónder druk en impulsief gedrag erbij- ligt de praktijk veel ingewikkelder. Mensen met ADD verschillen namelijk in heel veel opzichten van mensen met ADHD.

Belangrijkste kenmerk van ADD is problemen met aandacht.
Volwassenen met ADD hebben hier vanaf hun vroege jeugd vaker en sterker dan gemiddeld last van.

Voor meer info klik op ADHD of ADD.

Voor aankomende Evenementen klik hier.

Kennismakingsworkshop Rots en Water in wijkcentrum ‘t Middelpunt

 • 13 april 2018
 • 15:00
 • 't Middelpunt in Zielhorst, Spinetpad 2, Amersfoort

Rots staat voor opkomen voor jezelf en actie. Water staat voor meebewegen, praten en vriendschap. Door dit te vertalen in speloefeningen ga je voelen wanneer je wat het beste in kan zetten.

Heb je het idee dat je kind onzeker is en daar last van heeft? Snel uit zijn of haar tent te lokken is of zich snel in een hoek laat drukken? Dan heb ik aanstaande 13 april op vrijdagmiddag van 15:00u tot 16:00u een kennismakingsworkshop Rots en Water voor jou en je kind in ‘t Middelpunt in Zielhorst. De kosten zijn 22,50 euro inclusief BTW drankjes en lekkers.

Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website www.veerkrachtvoorjekind.nl of bel naar 0627148466 voor een kennismakingsgesprek. Vera Hagen.

Reserveren voor Kitchen Delicious 12 april!

 • 10 april 2018
 • 23:59
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

Op 12 april gaan we weer om 19:00 uur aan tafel bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).

De werkgroep kookt dan een Afrikaans menu:

 • Butternut soep
 • Bobotie met rijst
 • Malvapudding

Als u ook wilt mee-eten, laat dat dan snel weten (uiterlijk 10 april) door een telefoontje of berichtje naar 0611 380 349, of mail naar kitchen.delicious@outlook.com. Meld je naam, je telefoonnummer en met hoeveel mensen je wilt komen.

Kosten: EUR 8 per persoon. Frisdrank, bier en wijn is (extra) te koop bij ’t Middelpunt.
Voor wie vaker wil komen eten (en dat kan elke tweede en vierde donderdag van de maand): u krijgt korting als u een vijf- of tienmaaltijdenkaart aanschaft.

Emiclaer viert 25-ste verjaardag met feestweek

 • 7 april 2018
 • 12:30
 • In Winkelcentrum Emiclaer

EMICLAER BESTAAT 25 JAAR
Emiclaer bestaat 25 jaar en dat willen we groots met jullie vieren tijdens de feestweek van 7 tot en met 14 april! En wie jarig is trakteert, dus wij trakteren jullie graag op de grootste taart van Amersfoort, de Red Carpet Show en de leukste artiesten.

Vrijdag 13 april komt de meidengroep O’G3NE om 21:30 uur optreden in winkelcentrum Emiclaer. De 3 zeer getalenteerde zussen & zangeressen Lisa, Amy en Shelly hebben afgelopen jaar ook mee gedaan aan het Eurovisie Songfestival.  Lees hier wie er nog meer optreden. Er is natuurlijk ook aan de jeugd gedacht, op zaterdag 14 april komen er tussen 12:00 uur en 17:00 uur kidshelden als Buurman & Buurman, Garfield, Hello Kitty, Shaun het Schaap, Mister Bean en nog veel meer helden langs.

 • Zaterdag 7 April RED CARPET SHOW | 12:30 uur
 • Zaterdag 7 April TAART | 14:00 uur wordt de taart aangesneden
 • Vrijdag 13 April O’G3NE | Om 21:30 uur komen de zussen optreden
 • Zaterdag 14 April KIDSHELDEN | 12:00 – 17:00 uur

Bekijk hier de volledige event kalender.

Samen werken aan een schoon en groen Schothorst

 • 4 april 2018
 • 19:30
 • Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21

De Wijkraad Schothorst nodigt de bewoners van Schothorst en de professionals die in de wijk werken uit voor een wijkoverleg over het groen in de wijk en over zwerfafval. De wijkbijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 april in Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21 van 19.30 tot 21.30 uur.

Verschillende aspecten van ‘het groen’ zullen aan de orde komen. De gemeente geeft informatie over het groenbeleid en over de inbreng die buurtbewoners daarbij kunnen hebben.

Groen doet goed en Zwerfafvalzat
Vervolgens wordt het project Groen doet goed belicht, waarbij de basisscholen in de wijk actief betrokken zijn. Ook bewoners kunnen bij Groen doet goed een subsidie aanvragen voor een groen initiatief. Wellicht zijn er deze avond wijkbewoners aanwezig die iets over een al bestaand groen project in de wijk willen vertellen. Natuurlijk
is ook de actiegroep Zwerfafvalzat vertegenwoordigd. Deze groep zet zich in voor een schoon Amersfoort. In Schothorst trekken zeker 15 bewoners eens in de paar weken er met een afval prikker op uit om een stukje wijk afvalvrij te maken.

Zelf een groen project starten?
Na de pauze is er alle gelegenheid om verder te praten met de mensen van de gemeente of Zwerfafvalzat. Ook kan een eerste stap gezet worden om een groen project in de wijk te s tarten of een actiegroep voor een schoner Schothorst op te richten. Volop (groene) kansen voor de wijk!
Koffie en thee staan klaar om 19.15 uur!

Meld je nu aan voor een nieuw seizoen Gospelkidz?

 • 3 april 2018
 • 15:30
 • Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort


Het kinderkoor Gospelkidz is opgericht in 2011 door de dirigente Esther Ocheng (conservatorium DM) in samenwerking met ouders van de leden. Het koor bestaat uit een opleidingsgroep en een gevorderden groep. De kinderen leren spelenderwijs divers repertoire aan, van gospel tot klassiek en daarnaast ook volksmuziek uit diverse landen. Er is veel aandacht voor de muzikale ontwikkeling van de kinderen: zo wordt er gesolmiseerd en getraind op ritmische en vocale vaardigheden. De kinderen leren vanaf het begin meerstemmig zingen en worden bewust gemaakt van hun ademgebruik.

Iedere vrijdag oefenen de vier koren in Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort.

 • Koor 1 is om 15:30-16:30 in de kerkzaal. Dit koor is speciaal voor de allerkleinsten als kennismaking met het “koorgevoel” en als kennismaking met muziek en zang.
 • Koor 2 begint om15:30-16:30. Koor 2 is een eenstemmig koor voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
  Koor 3 begint om 16:30-17:30. In dit koor wordt al hard aan meerstemmigheid gewerkt.
 • Koor 4 begint om 16:30-17:30. Koor 4 is gericht op de oudste kinderen die al het repetoir kennen en kunnen en veel inzet tonen.

Voor meer info en aanmelden klik hier!

maart 2018

Rendez Vous met Franse chansons in Muziekcafé Zielhorst

 • 31 maart 2018
 • 16:00
 • Wijkcentrum 't Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort

Zaterdag 31 maart is het weer tijd voor Muziekcafé Zielhorst. Zoals elke laatste zaterdag van de maand organiseert het Muziekcafé zijn maandelijkse Open Podium voor muzikanten.

Deze keer is de Franse Chansons met emotie en passie “Rendez Vous” aan de beurt. Iedereen is welkom!

Datum: 31 maart 2018
Tijd: 16:00 uur – 18:00 uur
Locatie: Wijkcentrum ‘t Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort
Toegang: gratis