juli 2018

Lekker chillen op het strand van winkelcentrum Emiclaer

 • 17 juli 2018
 • 14:10

Winkelcentrum Emiclaer wordt omgetoverd in zomerse sferen. Tot 27 augustus ben je welkom op het strand!
Bij de vijver staan strandstoelen, ligt er flink wat zand en kan men in het pierenbadje spelen. Voor kinderen en ouders die meer van actie houdent: maak een rondje op de vijver met een waterfiets, daarna kun je heerlijk uitrusten op een van de luie strandstoelen.

Deze zomer hoef je je niet te vervelen bij Emiclaer. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Doe met met het watergevecht, ga schatzoeken met Aad Piraat, leef je uit met zandkastelen bouwen, doe mee met de bellenblaas wedstrijd en je kunt nog aan veel meer leuke activiteiten mee doen!

De Grote Reis – zomerconcert Gospelkidz

 • 18 juli 2018
 • 18:30
 • Kerkgebouw "Het Brandpunt", Laan naar Emiclaer 101

Kinder- en jeugdkoor Gospelkidz gaat op reis en neemt u in een serie mooie, vrolijke en ontroerende liederen mee van Nederland naar Engeland, India, Israel, Rusland, West-Afrika, Zweden en Iran. Een concert, 8 talen… Welkom!
Zie de website: www.gospelkidz.wordpress.com

Gospelkidz bestaat sinds 2011 en is een kinderkoor en een tienerkoor. Jongeren tussen de 6 en 18 jaar kunnen mee zingen onder leiding van muziekdocent Esther Ocheng-Grunbauer.

Iedere vrijdag oefenen de vier koren in Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort.
Meld je nu aan voor een nieuw seizoen Gospelkidz. Prijs: €190,- per jaar.
Aarzel je nog? Kom bij een kijkles, of kom een keertje vrijblijvend meedoen!

Voor meer info over alle vier koren klik hier.

Wie helpt mee 2000 luchtfoto’s op de kaart te zetten?

 • 20 juli 2018
 • 14:01

De provincie Utrecht heeft enkele jaren geleden zo’n 2.000 foto’s vanuit de lucht laten maken van monumenten en andere (erfgoed)locaties met een belangrijke waarde.

Een luchtfoto alleen zegt niet zoveel. Om ze goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te omschrijven wat er op de foto’s te zien is, waar het vliegtuig met de fotograaf zich bevond en wat de kijkrichting in het gezichtsveld van de foto is. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Alle omschreven foto’s zijn als open data beschikbaar. De provincie gaat de informatie bijvoorbeeld koppelen aan kaarten in de Cultuur Historische Atlas van de provincie en voegt zo een nieuwe informatielaag toe.

Vele handen maken licht werk

2.000 foto ‘op de kaart zetten’ is een flinke klus. Om dat karwei te kunnen klaren is de provincie de samenwerking met het online platform hetvolk.org aangegaan. Dit platform faciliteert crowdsourcingsprojecten om data te ontsluiten. Hierdoor wordt het mogelijk om het verleden en cultureel erfgoed beter te beschrijven en verbinden. Dat doen zij met behulp van ‘the crowd’ oftewel ‘het volk’. Het volk zijn vrijwilligers die het leuk vinden om aan dergelijke projecten mee te werken. Zo maken vele handen licht werk.

Hoe gaat dat dan?

Geïnteresseerden kunnen een account aanmaken via https://hetvolk.org/utrechtinvogelvlucht. Daarna kun je gelijk aan de slag. Op YouTube staat een instructiefilmpje.

Brandweer heeft moeite met vinden vrijwilligers

 • 25 juli 2018
 • 13:31

Brandweerkorpsen in de regio Amersfoort hebben moeite om genoeg vrijwilligers te vinden. Met name overdag en in de vakantieperiodes is de bezettingsgraad minimaal. Ook functies als chauffeur of bevelhebber kunnen overdag niet altijd worden vervuld.
Korpsen in Amersfoort, Soest en Baarn komen per post zo’n vijf vrijwilligers te kort, wat neerkomt op een onderbezetting van ongeveer vijftien procent. Met name overdag is er te weinig vrijwillig personeel beschikbaar. Werkgevers maken steeds vaker bezwaar dat medewerkers bij een melding als vrijwillige brandweerlieden worden opgeroepen. Ook werken steeds minder mensen in hun eigen woonplaats.
Klik HIER voor meer informatie!

Kitchen Delicious – vegetarisch, uiterlijk dinsdag 24 juli reserveren!

 • 26 juli 2018
 • 23:59
 • 't Middelpunt (Spinetpad 2)

Uiterlijk dinsdag 24 juli reserveren!

Op donderdag 26 juli kunt u weer komen genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd bij Kitchen Delicious: 

 • Gepofte knoflooksoep
 • Gepofte aardappel met citroenspinazie
 • Koffie-ricotta

Wil je ook komen mee-eten, om 19:00 uur in ‘t Middelpunt (Spinetpad 2)? Reserveer dan zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk op dinsdag 24 juli, door een mail te sturen naar kitchen.delicious@outlook.com of te bellen, sms’en of appen naar 0611 380 349. Meld je naam, telefoonnummer en het aantal mensen dat wil komen eten.
De kosten? EUR 6,50 per persoon. Wijn, bier, frisdrank is (extra) te koop aan de bar.

Let op: deze maaltijd gaat alleen door als er ten minste twee reserveringen zijn!

september 2018

Week van de Ontmoeting met buren, wijk- en stadsgenoten

 • 27 september 2018
 • 23:59

Erbij horen, gezien worden, in contact zijn met anderen, iedereen heeft er behoefte aan. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Daarom willen wij extra aandacht geven aan elkaar ontmoeten tijdens de: ’Week van de Ontmoeting’
Van 27 september t/m 6 oktober 2018 willen we alle initiatieven rond ontmoeting in de stad laten bruisen en laten samenwerken, zodat de inwoners van Amersfoort op een laagdrempelige manier in contact komen met hun buren, wijkbewoners en stadsgenoten.
Deelnemen aan de Week van de Ontmoeting? Meld je activiteit aan en draag bij aan een leefbaar Amersfoort. Je activiteit wordt gepromoot op social media en websites. Binnenkort verschijnt hier een overzicht van de organisaties en activiteiten.
Heb je vragen? Neem contact op met de buurtnetwerker in jouw wijk of loop binnen bij een van de informatiewinkels , bereikbaar via ons algemene nummer 033 – 204 86 77 of kijk op www.indebuurt033.nl.