september 2018

Kitchen Delicious – Samen (vegetarisch) eten

 • 27 september 2018
 • 19:00
 • 't Middelpunt (Spinetpad 2)

Uiterlijk dinsdag 25 september reserveren!

Op donderdag 27 september kunt u weer komen genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd bij Kitchen Delicious:

 • Erpelsop
 • Geitenkaastaartjes
 • Bananenbrood

Wil je ook komen mee-eten, om 19:00 uur in ‘t Middelpunt (Spinetpad 2)? Reserveer dan zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk op dinsdag 25 september, door een mail te sturen naar kitchen.delicious@outlook.com of te bellen, sms’en of appen naar 0611 380 349. Meld je naam, telefoonnummer en het aantal mensen dat wil komen eten.
De kosten? EUR 6,50 per persoon. Wijn, bier, frisdrank is (extra) te koop aan de bar.

Week van de Ontmoeting met buren, wijk- en stadsgenoten

 • 27 september 2018
 • 23:59

Erbij horen, gezien worden, in contact zijn met anderen, iedereen heeft er behoefte aan. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Daarom willen wij extra aandacht geven aan elkaar ontmoeten tijdens de: ’Week van de Ontmoeting’
Van 27 september t/m 6 oktober 2018 willen we alle initiatieven rond ontmoeting in de stad laten bruisen en laten samenwerken, zodat de inwoners van Amersfoort op een laagdrempelige manier in contact komen met hun buren, wijkbewoners en stadsgenoten.
Deelnemen aan de Week van de Ontmoeting? Meld je activiteit aan en draag bij aan een leefbaar Amersfoort. Je activiteit wordt gepromoot op social media en websites. Binnenkort verschijnt hier een overzicht van de organisaties en activiteiten.
Heb je vragen? Neem contact op met de buurtnetwerker in jouw wijk of loop binnen bij een van de informatiewinkels , bereikbaar via ons algemene nummer 033 – 204 86 77 of kijk op www.indebuurt033.nl.

Kingston Airlines in Muziekcafé Zielhorst

 • 29 september 2018
 • 16:00
 • 't Middelpunt (Spinetpad 2)

Op 29 september tussen 16 en 18 uur is in het wijkcentrum ‘t Middelpunt Kingston Airlines aan de gang. Kingston Airlines speelt ska, rocksteady en reggae uit de jaren 60 en 70. Deze zes-koppige Amersfoortse band timmert sinds kort aan de weg met als missie het publiek mee te nemen naar hoger sferen. Het repertoire staat bol van het meerstemmig zangwerk. Vloeiende, diepe grooves worden overgoten met orgel en piano en doorsneden door de ritme gitaar. De toegang is geheel gratis.

oktober 2018

Inspiratieavond voor vrijwillige bestuurders

 • 4 oktober 2018
 • 19:00
 • Het Groene Huis

Inspiratieavond voor vrijwillige bestuurders “Meer vuur in je bestuur”
19.00 – 22.00
Indebuurt033 organiseert op donderdag 4 oktober 2018 de inspiratiebijeenkomst ‘Meer vuur in je bestuur’, speciaal voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in Amersfoort.

Bouwen aan kwaliteit en continuïteit in je bestuur
Het bestuur is de brandende kern van elke stichting of vereniging. Hoe zorg je dat dit vuur blijft branden? Hoe benut je de kwaliteiten binnen je bestuur? Hoe maak je het besturen aantrekkelijk voor een volgende generatie bestuurders? Met deze vragen ga je aan de slag tijdens de inspiratiebijeenkomst.

Programma
Het programma start met een interactieve lezing door Frank Hoes met als thema: ”Uit de macht der gewoonte”. Frank Hoes is specialist in leiderschap, trainer, adviseur en schrijver van het boek ‘Het witte konijn, Naar eigenzinnig en inspirerend leiderschap’.

Zijn lezing wordt gevolgd door twee workshops:

Workshop – Meer bereiken met je bestuur
Hoe zorg je ervoor dat je bestuur als geheel meer is dan de som der delen, heeft je bestuur de juiste vorm voor het werk dat verzet moet worden, en wat kun je persoonlijk doen om het bestuur nog beter te laten functioneren?

Workshop – Aan de slag: Leren van elkaar
Het wiel is vast al ergens uitgevonden, laten we successen en ervaringen delen en leren van elkaar. Heb je concrete vragen over besturen, stel ze dan tijdens deze workshop. We gaan in op de do’s en don’ts rondom onderwerpen zoals ‘vrijwilligers vinden, binden en boeien’, ‘gemakkelijk vergaderen’ en ‘inzetten van nuttige contacten’.

Voor wie?
Deze avond is bedoeld voor bestuursleden van verenigingen en stichtingen in Amersfoort.

Praktische informatie
Datum: 4 oktober 2018

Tijd: 19 tot 22 uur

Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort.

Informatieavonden voor mantelzorgers en mensen met hersenletsel

 • 4 oktober 2018
 • 19:15
 • Boogh, Satelliet 10

Dit najaar worden reeks informatieavonden gehouden voor mantelzorgers en mensen met hersenletsel. Het is een nieuwe vorm voor de cursus mantelzorg en hersenletsel, omdat er behoefte was aan informatieavonden waarbij men zich voor een keer, een aantal of allemaal kan inschrijven.

Daarnaast is nieuw dat er aanbod is voor degene met hersenletsel. Uw partner, kind of ouder met hersenletsel is van harte welkom mee te komen voor informatie en een gezellige avond met lotgenoten. Als u of uw naaste dit niet wil is het geen probleem, u kunt ook alleen of met vrienden/familie komen.

De avonden worden u aangeboden door het samenwerkingsverband tussen Hersenletsel.nl, Boogh Amersfoort en IndeBuurt033

Inhoud avonden:
Op de avonden worden er gezamenlijke thema’s aangeboden zoals: hersenletsel wat betekent dat, chronische rouw, afasie, parkinsonisme, verwend worden, hulp vragen en inzetten. Afhankelijk van het thema beginnen we gezamenlijk of apart, waarna we uit elkaar gaan in een groep voor mensen met hersenletsel en een groep mantelzorgers. Door de groepen te scheiden maken we het mogelijk dat iedereen makkelijker kan praten over situaties die u wilt delen met lotgenoten in een zelfde zorgsituatie.

De mantelzorgers worden begeleidt door Boogh en Indebuurt033.

De mensen met hersenletsel worden begeleidt door Hersenletsel.nl.

Data
Iedere eerste maandag van de maand:  1 oktober, 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart

Tijd
Van 19.15 uur tot 21.15 uur

Kosten
Toegang is gratis

Locatie
Boogh, Satelliet 10 in Amersfoort

Informatie – contact
Zodra we precies weten welke thema’s op welke datum gegeven worden berichten we u hierover.

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met Sytske Stoop, mantelzorgcoördinator Indebuurt033. Tel: 06-53588846 mail: mantelzorgers@indebuurt033Meer informatie vindt u in onze agenda op de website van IndeBuurt033. Hier kunt u zich ook aanmelden. De toegang is gratis.