Denk mee over speelplekken in Zielhorst

 
De komende jaren gaat de gemeente in alle wijken aan de slag met de speelplekken en speelruimte. De gemeente vraagt kinderen en buurtbewoners om mee te denken over de inrichting. Welke ideeën hebben kinderen voor de speelplekken? En wat vinden ze van de ruimte in de buurt om te voetballen of tikkertje te doen?Tijdens een wandeling langs speelplekken in de buurt kunnen de kinderen en tieners hun ideeën aangeven. Medewerkers van de gemeente begeleiden de wandelingen. Kinderen uit de wijk worden uitgenodigd om mee te wandelen.
 

Speelplekken met meer variatie, voor kinderen van alle leeftijden, die aansluiten bij hun wensen. Dat is de insteek bij de inrichting van speelplekken in de wijken. Daarbij betrekken we kinderen uit de buurt. Niet meer op elke hoek een wipkip of mini-speeltuin, maar plekken waar zij graag buiten spelen.
 

In overleg met de kinderen willen we een deel van de speelplekken opnieuw inrichten, bijvoorbeeld met boomstammen, grasveldjes of moestuintjes. Ook wordt samen met kinderen besproken hoe centrale buurtspeelplekken het beste kunnen worden ingericht zodat deze aantrekkelijk zijn voor verschillende leeftijden. Zo ontstaat een divers speelaanbod per wijk.
 

Omdat er niet genoeg geld is om alle speeltoestellen in de stad te onderhouden of vervangen, worden de speeltoestellen op sommige plekken niet vervangen. In overleg met de kinderen willen we deze plekken opnieuw inrichten, bijvoorbeeld met boomstammen, grasveldjes of moestuintjes.
 

 • 9 april wandeling 1: 16.00 tot 17.30 uur
  Startpunt: Erasmusstraat
  Eindpunt: Henri Dunantstraat
 • 9 april wandeling 4: 16.00 tot 17.30 uur
  Startpunt: Le Corbusierstraat (park)
  Eindpunt: Panfluitstraat
 • 11 april wandeling 2: 16.00 tot 17.30 uur
  Startpunt: Triangelstraat
  Eindpunt: Dwarsfluitpad
 • 11 april wandeling 3: 16.00 tot 17.30 uur
  Startpunt: Erasmusstraat
  Eindpunt: Vliervlinder
 • 11 april wandeling 5: 16.00 tot 17.30 uur
  Startpunt: Sportplek Zocherpad
  Eindpunt: De Oversteek

Inloopavonden 9 en 11 april

Kan je niet mee met een van de wandelingen? Kom dan naar een van de inloopavonden op dinsdag 9 of donderdag 11 april, 19.00 tot 20.30 uur, in ’t Wijkcentrum ’t Middelpunt, Spinetpad 2, 3822 DT Amersfoort
 

De kleinste-maar-fijnste wijk van Amersfoort