Feestelijk 25-jarig jubileum markt Kattenbroek

De markt op De Beurs in Kattenbroek bestaat 25 jaar en dat wordt op donderdag 19 oktober gevierd. Die dag is er van alles te doen op de markt. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een ballonnenclown, suikerspinnen, schminken, steltlopers en meer. Ook is de markt extra feestelijk aangekleed.
8.00 – 9.00 uur: marktontbijt voor de vroege klanten
9.00 – 10.00 uur: happy hour. Ondernemers hebben leuke aanbiedingen
10.00 – 13.00 uur: verschillende leuke activiteiten
De markt Kattenbroek is dit jaar verkozen tot de beste markt van Nederland, in de categorie kleine markten. Elke donderdagochtend tussen 8.00 en 13.00 uur staat de markt op De Beurs en zijn er zeventig kramen en verkoopwagens aanwezig.

Informatietent politie over inbraken en veiligheid

U heeft er misschien al van gehoord: de afgelopen maand zijn in uw buurt verschillende (pogingen tot) inbraken geweest. Om u meer te vertellen over de mogelijkheden om woninginbraken te voorkomen, gaan we graag met u in gesprek in de Buurttent.

U bent van harte welkom bij de Buurttent op 9 oktober van 17.00 tot 18.30 uur op het grote grasveld tussen de Albert Schweitzersingel en de Artistotelesstraat. De tent staat ter hoogte van de Aristotelesstraat bij de nummers 134 – 152.

In de Buurttent zijn medewerkers aanwezig van politie en gemeente. U kunt er informatie krijgen over manieren om de kans op een inbraak te verkleinen. U krijgt er ook een waardebon voor een gratis woningscan bij u thuis. lees meer

Grote Stadspeiling onder 10.000 Amersfoorters

Groen in Zielhorst

De gemeente Amersfoort houdt ook dit jaar weer de grote Stadspeiling onder 10.000 inwoners van de stad, onder wie natuurlijk een passend aandeel Zielhorsters. Het uitgebreide onderzoek staat dit jaar vooral in het teken van de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Wat vindt u van uw buurt, de voorzieningen, het groen, de sfeer en het onderhoud? Welke problemen ervaart u in uw wijk en wat kan de gemeente daar aan doen? Op basis van de uitkomsten hoopt het gemeentebestuur om goede keuzes te maken voor de stad en daarmee een bijdrage te leveren aan een stad waarin het goed en veilig wonen en werken is. In februari 2018 worden de eerste uitkomsten verwacht.

Tijd voor meezingers in Muziekcafé Zielhorst

Martin van de Kooij is bijna 50 (!) jaar geleden begonnen met zingen. Sinds enkele jaren ook solo en is regelmatig te vinden bij allerlei festiviteiten. Veel meezingers tijdens het optreden van zaterdagmiddag 30 september 2017, daar kun je van op aan! En zeker als Martin weer gaat optreden met veel mooie Nederlandstalige, maar ook Engelse liedjes. lees verder

Jongerenonderscheiding voor vrijwilliger Timo Paans

Burgemeester Lucas Bolsius heeft de Jongerenonderscheiding van de stad Amersfoort uitgereikt aan Timo Paans. Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote inzet bij verschillende activiteiten in de wijk en kerk. De uitreiking vond onlangs plaats in de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt. Timo (1995) is al sinds zijn twaalfde actief als vrijwilliger. In Het Brandpunt is hij onder andere coördinator van de koffiedienst, begeleider van het Brandhoutcafé voor jongeren van 12 tot 18 jaar, staat hij op het rooster van de oppasdienst en verricht hij tal van hand- en spandiensten.

Ook is hij actief als vrijwilliger bij de stichting Kledingbank Amersfoort en bij Voedsel Focus Amersfoort. Sinds 2005 is hij lid van muziekvereniging St. Caecilia. Binnen de slagwerkgroep regelt hij tal van werkzaamheden. Daarnaast zit hij voor de slagwerkgroep in het bestuur van de muziekvereniging. Hij is actief als verkeersregelaar en zet zich in als buurthulp in Zielhorst.

25-ste Dorpsfeest Hoogland van start met vuurwerkshow op 13 september

Het 25-ste Dorpsfeest Hoogland, een leuk uitje ook voor veel Zielhorsters, komt er weer aan. Op woensdag 13 september wordt de 25-ste editie van het jaarlijkse dorpsfeest ingeluid in het het Stadspark Schothorst met een grote vuurwerkshow. Tot en met zondag 17 september zijn er talloze activiteiten voor jong en oud op een aantal verschillende locaties. Uitgebreide informatie vindt u op de website www.dorpsfeesthoogland.nl.

Nieuwe editie Wijknieuws Zielhorst nu of binnenkort in de bus

De nieuwe uitgave van Wijknieuws Zielhorst is uit! De meeste bewoners van de wijk hebben het magazine inmiddels in de brievenbus gekregen. Wijknieuws Zielhorst staat ook deze keer weer vol met nieuws en wetenswaardigheden over onze wijk en wordt huis aan huis bezorgd. Bij Albert Heijn aan de Albert Schweitzersingel en wijkcentrum ’t Middelpunt kunt u een gratis exemplaar van ons wijkblad meenemen. De uitgave van Wijknieuws Zielhorst van augustus 2017 en eerdere edities kunt u hier downloaden.

Deel Heideweg tijdelijk dicht voor autoverkeer

(destadamersfoort.nl) – De Heideweg is vanaf 4 september tijdelijk afgesloten voor autoverkeer tussen het viaduct over de A1 en de Laan naar Emiclaer. Dit in verband met de verbetering van het fietspad langs de Heideweg. De werkzaamheden duren naar verwachting zeven weken. Omleidingen staan aangegeven. De bussen rijden om via De Bergpas. Fietsers en voetgangers kunnen de Heideweg blijven gebruiken.

Workshops koken voor jongeren van 7-16 jaar in ’t Middelpunt

Nu de zomervakantie is afgelopen begint Kitchen Delicious in ’t Middelpunt met een serie workshops voor jongeren. Op elke vierde donderdag van de maand gaan we, onder begeleiding van een professionele kok, een gezonde en betaalbare driegangenmaaltijd koken voor wijkbewoners. Op donderdag 31 augustus houden we van 19.00 tot ongeveer 20.00 uur in ’t Middelpunt een informatie-/ kennismakingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst zal geleid worden door leden van de werkgroep Kitchen Delicious. Ouders/verzorgers zijn dan ook welkom. Je kunt je dan nog inschrijven. lees hier verder

Bookmark this page