Kerstvieringen en diensten in Zielhorst

Deze maand is er ruimschoots gelegenheid om een kerstviering of kerstdienst te bezoeken in en rondom Zielhorst, zowel voor kinderen, met het gezin en natuurlijk om heerlijk mee te zingen. Ook is er een kerstmusical voor kinderen in De Hoeksteen, een lichtjestocht bij het Centrum voor Natuur en Milieu en een kerstavondfeest met als engel, herder of koning verklede kinderen bij het Leger des Heils. Klik op deze link voor een overzicht van hier bekende en aangemelde bijeenkomsten.

Jongeren organiseren schrijfmarathon Amnesty International

Jongeren die op donderdagavond gebruik maken van jongerencentrum So What in Zielhorst organiseren de schrijfmarathon van Amnesty International voor Zielhorst. De schrijfmarathon komt op voor politieke gevangenen of andere gevangenen die door schending van de mensenrechten vastzitten. Tijdens de schrijfmarathon die plaatsvindt van 29 tot november t/m 10 december (Dag van de Mensenrechten) kun je gevangenen een hart onder de riem steken of de politiek van een land laten weten dat je dit veroordeelt. Er zijn voorbeeldbrieven aanwezig.
Lees verder

Kitchen Delicious in feestmaand december

Kom gezellig meegenieten van een diner in eindejaarssfeer!

De menu’s voor de Kitchen Delicious diners in de feestmaand december zijn bekend. U kunt nu al reserveren!

Op donderdag 14 december kookt de Werkgroep:

  • Paté met cranberrycompote,
  • Kiprollade met groenten uit de oven en naar keuze dragonsaus en/of appelcidersaus,
  • Taart uit een glaasje.

Op donderdag 28 december kookt de Kookclub:

  • Zalmcarpaccio,
  • Spinazielasagne (vegetarisch),
  • Cirtroentiramisu.

We gaan op die dagen zoals steeds om 19 uur aan tafel in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).
U kunt nu al reserveren (tot en met de dinsdag ervoor, tenzij we eerder vol zitten) via Kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (evt. whatsapp, sms of voicemail).

Meld naam, telefoonnummer en aantal mee-eters.
Kosten EUR 8,00 per persoon per keer. Drankjes extra.

Kitchen Delicious is een burgerinitiatief in de wijk Zielhorst van Amersfoort met twee doelen: mensen samen laten (leren) koken en mensen met elkaar in contact brengen bij een maaltijd in Wijkcentrum ’t Middelpunt (Spinetpad 2). Er wordt op elke tweede en elke vierde donderdag van de maand gekookt: op de tweede donderdag door de Werkgroep Kitchen Delicious en op de vierde donderdag door een Kookclub van jongeren. Zet de 2e en de 4e donderdag van elke maand in uw agenda! Kitchen Delicious wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt, Buurtbudget Zielhorst, St. ACC/ABCV/ ’t Middelpunt, Guiver Freeman Ltd., Eetcafé Schothorst

Vrijwilligers nodig voor vervoersproject ouderen in de buurt

Wijkbewoners van de wijk Schothorst en Zielhorst hebben vergevorderde plannen voor een vervoersproject. De bedoeling is dat begin volgend jaar buurtmobiel033 gaat rijden in bovengenoemde wijken met als doel ouderen te vervoeren van hun huis naar andere plekken in de wijk. Buurtmobiel 033 is een soort elektrische golfkar waarmee drie personen kunnen worden vervoerd.

Lees meer

Stoomboot Sinterklaas komt aan bij Emiclaer

Zie ginds komt de stoomboot…

Op zondag 19 november is de intocht van Sinterklaas! De Goedheiligman zal rond 13:00 uur zijn intocht maken via de vijver van Emiclaer.
Deze middag kun je de Sint en zijn Pieten ontmoeten. De Pieten hebben altijd zin in een spelletje of een dansje.

Doe je ook mee? Natuurlijk hebben de Pieten ook weer lekker veel strooigoed meegenomen. De enige echte Klaasband zal deze middag vele bekende Sinterklaasliedjes ten gehore brengen. Ken jij alle liedjes? Het belooft een groot feest te worden!

Mishandeling 8-jarig meisje opgelost

De jongens die betrokken waren bij het mishandelen van een 8-jarig meisje op maandag 30 oktober, zijn bekend. Hun ouders lazen de getuigenoproep en herkenden hun kinderen in het verhaal.

Op maandag 30 oktober werd het meisje mishandeld door een jongen bij het Balalaikapad. In het bijzijn van twee andere jongens liep zij bij de mishandeling verwondingen aan haar gezicht, schouder en knie op. De politie deed een getuigenoproep en de ouders van de jongens (8, 9 en 10 jaar oud) sloegen hierop aan, waarna één van hen zich meldde bij de politie. Inmiddels is er een gesprek geweest met de betrokkenen. Het meisje is nog herstellende van haar verwondingen.

Burenhulp Zielhorst voor iedereen in de wijk

Iedereen kan in een situatie terecht komen waarbij een helpende hand meer dan welkom is, bijvoorbeeld door ziekte, bij het ouder worden of wanneer boodschappen doen lastig wordt. Burenhulp is er niet alleen voor het oplossen van problemen. Heeft u behoefte aan een praatje tijdens een kopje koffie, of vindt u het fijn met iemand te gaan wandelen? Ook daarvoor kunt u ons bellen. Er zijn buurtgenoten die graag bij u langskomen voor een praatje, thuis of tijdens een wandeling.

We kunnen nog extra bewoners gebruiken die het leuk vinden om tuinklussen uit te voeren. Denk daarbij aan snoeiwerk of schoffelen. De grotere klussen verwijzen we door naar een professional.

Voor meer informatie kunt u op maandagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur langskomen in wijkcentrum ‘t Middelpunt. We geven graag antwoord op uw vragen.

Burenhulp Zielhorst
burenhulpzielhorst@gmail.com
Telefoon 06 40 18 12 55
Lees het hier.

Politie zoek getuigen mishandeling 8-jarig meisje

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 8-jarige meisje bij het Balalaikapad op maandagmiddag 30 oktober.

Rond 15.30 uur zou het meisje bij een bruggetje op het grasveld tussen de Stradivariusstraat, Cellostraat en Trombonestraat zijn mishandeld door een jongen. Deze jongen was in het bijzijn van twee andere jongens. Het meisje moest naar de huisarts voor behandeling van verwondingen aan gezicht, schouder en knie. De ouders hebben aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart. Hiervoor is de politie onder andere op zoek naar getuigen.
Lees hier verder

Open Podium in Muziekcafé Zielhorst

Zaterdag 28 oktober is het weer tijd voor Muziekcafé Zielhorst. Zoals elke laatste zaterdag van de maand organiseert het Muziekcafé dan zijn maandelijkse Open Podium voor muzikanten, artiesten, ieder met een liedje, een instrument, een grote of kleine band, een koor of solo. Het belooft een gevarieerd aanbod van deelnemers die muziek maken en dat willen laten horen. Een deskundige jury beoordeelt de optredens en beloont drie toppers met een eerste, tweede of derde prijs. Het Muziekcafé is geopend van 16.00 tot 18.00 uur, wijkcentrum ’t Middelpunt, entree is gratis. Meer informatie via muziekcafezielhorst@gmail.com