Kitchen Delicious is een burgerinitiatief dat je zou kunnen omschrijven met: Samen Koken en Samen Eten.  Op elke tweede en vierde donderdag van de maand wordt er gekookt en gegeten in de keuken van ’t Middelpunt  (Spinetpad 2).

Kitchen Delicious wil met dit initiatief de onderlinge contacten van verschillende groepen wijkbewoners (en natuurlijk zijn Schothorsters ook welkom!) vergemakkelijken en versterken, eventuele eenzaamheid verminderen en praktische ondersteuning (maaltijden!) bieden aan wie wellicht niet gemakkelijk meer toekomt aan het bereiden van een volledige maaltijd. We hopen op termijn minstens eenmaal per week (op donderdag) gezellig samen te kunnen eten.

Samen Eten

Sinds juni 2017 verzorgen verschillende groepen wijkbewoners onder begeleiding van de Werkgroep Kitchen Delicious elke tweede en elke vierde donderdag van de maand  een gezonde, verse, maaltijd voor maximaal 20 wijkbewoners.  Natuurlijk eten de koks zelf ook mee. Het gaat altijd om een volledige maaltijd, van (meestal) voor-, hoofd- en nagerecht. Wie er een glaasje wijn of fris bij wil, kan dat (tegen betaling) halen bij de bar van ’t Middelpunt.

De kosten van het mee-eten worden zo laag mogelijk gehouden: EUR 8,00 per persoon, voor wie zomaar eens een keer wil mee-eten. Maar wie een vijfmaaltijdenkaart aanschaft, betaalt EUR 37,50 (dus EUR 7,50 per keer). En wie een tienmaaltijdenkaart aanschaft voor EUR 70,00, drukt de prijs per keer tot slechts EUR 7,00. Deze prijzen en kaarten gelden voor alle maaltijden die via Kitchen Delicious worden aangeboden.

Eet u mee?

Meld u dan aan op uiterlijk de dinsdag voor de donderdag waarop u wilt komen eten. Aanmelden kan op de volgende manieren (vermeld uw naam en telefoonnummer, het aantal personen en wanneer u wilt mee-eten):

In het weekeinde voor de desbetreffende donderdag wordt het menu bekendgemaakt via de digitale nieuwsbrief Zielhorst (meldt u ervoor aan!), via de agenda van de wijkwebsite, via de facebookpagina van de wijk en op het Kitchen-Deliciouspublicatiebord in ’t Middelpunt.

Kookworkshops / Kookclubs

Vindt u koken leuk, of zou u het beter willen leren? Zou u ook wel eens wat nieuws willen leren koken? Of hebt u andere ideeën?

Kitchen Delicious staat open voor wijkbewoners die willen meedoen. Neem contact op met de werkgroep via kitchen.delicious@outlook.com of bel met 0611 380 349 en dan bespreken we de voorwaarden en de mogelijkheden.

Dankzij sponsoring is er allerlei apparatuur en kook- en bakgerei aanwezig.

Jongeren:

Deelnemen aan de kookclub voor jongeren staat open voor kinderen en jongeren van ongeveer 11 tot ongeveer 18 jaar. De kookclub voor jongeren wordt begeleid door twee leden van de Werkgroep Kitchen Delicious. Tussen het koken door leren de deelnemers op een speelse manier van alles over hygiëne en voedselkwaliteit (HACCP), prijs-kwaliteitverhoudingen, keukentechnieken, serveren, tafelmanieren, en zo voorts. Een kookclubje bestaat uit maximaal zes deelnemers. Neem voor meer informatie contact op met de Werkgroep Kitchen Delicious, via kitchen.delicious@outlook.com.

Sponsors

Dankzij enkele sponsors is het mogelijk om de kosten van de kookworkshops en van de maaltijden beperkt te houden. Kitchen Delicious wordt gesponsord door Gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt, Buurtbudget Zielhorst, St. ACC/ABCV/’t Middelpunt, Guiver Freeman Ltd. en Eetcafé Schothorst.

En natuurlijk kunnen we altijd meer sponsoring gebruiken. Neemt u eventueel contact op met de werkgroep, via kitchen.delicious@outlook.com.