maart 2018

Reserveren voor Kitchen Delicious 22 maart!

 • 20 maart 2018
 • 23:59
 • "t Middelpunt, Spinetpad 2

Op 22 maart gaan we weer om 19:00 uur aan tafel bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).

De kookclub maakt een lekkere vegetarische maaltijd: spinaziecappuccino, tofu met groenten en pandanrijst, chocolademousse!

Als u ook wilt mee-eten, laat dat dan snel weten (uiterlijk 20 maart) door een telefoontje of berichtje naar 0611 380 349, of mail naar kitchen.delicious@outlook.com. Meld je naam, je telefoonnummer en met hoeveel mensen je wilt komen.
Kosten: EUR 8 per persoon. Frisdrank, bier en wijn is (extra) te koop bij ’t Middelpunt.
Voor wie vaker wil komen eten (en dat kan elke tweede en vierde donderdag van de maand): u krijgt korting als u een vijf- of tienmaaltijdenkaart aanschaft.

Het Middelpuntkoor elke woensdagmiddag in ’t Middelpunt

 • 20 maart 2018
 • 17:26

Het Middelpuntkoor is gestart in de zomer van 2015 en telt inmiddels 30 enthousiaste zangers en zangeressen. Onze belangrijkste missie is om samen muziek te maken. Na de start is ons koor gegroeid en hebben wij al verschillende mooie optredens verzorgd. Wij zoeken, naast de eigen concerten, ook graag de samenwerking met andere koren en muziekverenigingen. Zo geven wij vorm aan een gevarieerd repertoire, met heel afwisselende projecten. Wij repeteren iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum ’t Middelpunt aan het Spinetpad 2 in Zielhorst. Wij nodigen iedereen die graag wil zingen met een gezellige groep mensen van harte uit om met ons mee te doen. Bezoek onze website www.middelpuntkoor.nl.

Komt de ‘Mooiste Hond van Nederland 2018’ uit Zielhorst?

 • 16 maart 2018
 • 00:00

Vanaf 8 maart tot en met 13 april wordt de online verkiezing ‘Mooiste Hond van Nederland’ gehouden. Je kunt nu jouw trouwe viervoeter gratis nomineren voor deze leuke titel.

Gemeente, provincie en landelijke winnaars
De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury. Let op: indien je ervoor zorgt dat interactie tussen hond en baas te zien is op de door jouw ingezonden foto én dat de hond geheel in beeld is, krijg je tijdens de landelijke finale extra bonuspunten van de jury.

Award uitreiking
De verkiezing van de Mooiste Hond 2018 wordt tijdens Animal Event in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek op zondag 6 mei afgesloten met een spannende finale. Alle provinciewinnaars ontvangen twee tickets en worden uitgenodigd voor de spannende finale tijdens Animal Event op zondag 6 mei. Honden die bij de provincie verkiezing tweede zijn geëindigd worden uitgenodigd voor de voorronde op zondag 6 mei. De winnaar van de voorronde krijgt een wildcard voor de finale. De voorronde en finale op zondag 6 mei worden beoordeeld door een deskundige jury.

Klik HIER om jouw hond te nomineren

www.mooistehond.nl

Gluren bij de Buren, 117 huiskamers, 117 lokale acts, 351 optredens!

 • 11 maart 2018
 • 12:00
 • Door heel Amersfoort

Wat is Gluren bij de Buren?
Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Amersfoort. Het vloerkleed is het podium. De bank is de tribune. Per woonkamer treedt 1 act op die 3 keer een half uur speelt. Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Gluren bij de Buren maakt de wijken in Amersfoort gezelliger en geeft lokale acts een podium.

Wanneer vindt Gluren bij de Buren plaats?
Gluren bij de Buren vindt door heel Amersfoort plaats op zondag 11 maart 2018. Tussen 12:00 en 17:00 uur programmeren we een drietal optredens van een artiest in elke woonkamer. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten.

Is Gluren bij de Buren gratis te bezoeken?
Ja! De kracht van Gluren bij de Buren is de laagdrempeligheid. We vragen daarom geen entree. Wel wordt na afloop van elk optreden gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Neem dus vooral kleingeld mee!

Mag iedereen zich aanmelden voor Gluren bij de Buren?
Iedereen mag zich aanmelden met hun woonkamer! Van portiekflat tot villa en van rijtjeshuis tot bungalow. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En natuurlijk houden we rekening met de vierkante meters bij de programmering. Een 30-koppig-koor past natuurlijk niet overal!

Waar kan ik me aanmelden?
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
Bekijk de aanmeldpagina!

Voor meer info over Gluren bij de Buren klik hier!

Gezocht: creatieve campagnemakers voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

 • 9 maart 2018
 • 00:00

Woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Hét moment om te laten weten wat jij belangrijk vindt. Helaas blijkt dat steeds minder jongeren gaan stemmen. Daar wil de gemeente graag verandering in brengen, maar daar heeft ze jouw hulp bij nodig!

Wat moet ik doen?
Vind jij het belangrijk dat jongeren gaan stemmen en weet je hoe je dit op een creatieve manier kan overbrengen? En ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan is de gemeente op zoek naar jou.

Wat kan ik winnen?
Ben jij de gelukkige winnaar? Dan ontvang je een Bol.com cadeaubon ter waarde van €100,-. En dat is niet het enige; de gemeente Amersfoort gaat jouw campagne gebruiken om zoveel mogelijk jongeren te bereiken en naar de stembus te krijgen.

Hoe kan ik meedoen?
Stuur je inzending uiterlijk zondag 4 maart naar  jongerencampagne@amersfoort.nl. Een onafhankelijke jury met daarin burgemeester Lucas Bolsius, kiest een winnaar. De winnaar wordt op 8 maart 2018 bekend gemaakt.

Voor meer info klik hier.

Reserveren voor Kitchen Delicious 8 maart!

 • 6 maart 2018
 • 23:59
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

Op 8 maart gaan we weer om 19:00 uur aan tafel bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).

De werkgroep kookt dan:

 • Italiaanse soep
 • Couscous met prei, ham en kaas
 • Abrikozencrumble met cantuccini

Als u ook wilt mee-eten, laat dat dan snel weten (uiterlijk 6 maart) door een telefoontje of berichtje naar 0611 380 349, of mail naar kitchen.delicious@outlook.com. Meld je naam, je telefoonnummer en met hoeveel mensen je wilt komen.

Kosten: EUR 8 per persoon. Frisdrank, bier en wijn is (extra) te koop bij ’t Middelpunt.
Voor wie vaker wil komen eten (en dat kan elke tweede en vierde donderdag van de maand): u krijgt korting als u een vijf- of tienmaaltijdenkaart aanschaft.

Gratis twee online cursussen volgen voor leden van een Bibliotheek

 • 3 maart 2018
 • 00:00

Blijf je ontwikkelen

Als lid van een Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Zo steek je altijd wat op. Onze cursussen volg je in je eigen tijd en tempo in een online omgeving.

Al gestart met een cursus?

Cursus van de maand (2x!)
In januari staan er liefst twee korte cursussen voor je klaar: Slaap en Slaapproblemen. Doe er je voordeel mee.

Hoe werkt het?
Met een bibliotheeklidmaatschap kun je per jaar twee online cursussen kiezen. Als bonus krijg je iedere maand een korte cursus cadeau. De cursussen bestaan uit een aantrekkelijke mix van tekst en veel videomateriaal.

Bij het kiezen van een cursus op onze website maak je je keuze definitief. Een gekozen cursus kun je niet ruilen of retourneren.

Na het inloggen en aanmelden kom je in jouw persoonlijke cursusomgeving waar de cursus voor je klaarstaat. Hier vind je ook altijd de de cursus van de maand.

Klik hier voor alle cursussen en bekijk de introductie video.

februari 2018

Rotonde Holkerweg eind volgende maand klaar

 • 28 februari 2018
 • 19:06

De rotonde op de Holkerweg-Paladijnenweg is sinds maandagochtend 15 januari tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Met ingrijpende maatregelen wil de gemeente de rotonde verkeersveiliger maken. De afgelopen jaren vonden hier veel ongelukken plaats.

Zo’n 17.000 fietsers en 8.500 automobilisten rijden dagelijks over deze rotonde, die daarmee behoort tot één van de drukste fietsknooppunten in de stad.

Tijdens de werkzaamheden wordt gemotoriseerd verkeer met borden omgeleid via de Abraham Blankaartsingel – Kattenbroekenweg – Ringweg Koppel. Fietsers en voetgangers worden via de rijbaan langs de werkzaamheden geleid.

Buslijnen 5, 103 en 203 worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Kijk voor de route en dichtstbijzijnde haltes bij u in de buurt op www.syntusutrecht.nl of www.9292.nl. Meer informatie vindt u hier.

The Ol’ Foxes in het muziekcafe op 24 februari

 • 24 februari 2018
 • 16:00
 • Muziekcafé Zielhorst, Spinetpad 2, Amersfoort

The Ol’ Foxes treden op in het Muziekcafe Zielhorst. Ze vieren tevens het debuut optreden van Joost Storm als violist.

Verder wordt er door Jan Zijlstra, Peter Vorrink, Koos de Bruyne, Steven Drenth en Fred Rijkers gespeeld op gitaren, banjo’s, fluiten, bodhrans, 1-snaars bas en verschillende soorten trekharmonica’s.

De zang is een belangrijk onderdeel van de uitvoering van de traditionele Ierse volksmuziek. Een middag met the Ol’ Foxes is altijd weer een feest!

Bezoek de website http://theolfoxes.nl/index.php voor meer info.

Voor meer optreden klik hier.

Datum: 24 februari
Tijd: 16:00 uur  – 18:00 uur
Locatie: Muziekcafé Zielhorst
Entree:  Gratis

Informatieavond Beeldschermgebruik en bijziendheid bij kinderen op 20 februari

 • 20 februari 2018
 • 19:00
 • Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, Amersfoort

Kinderen die de hele dag dichtbij op een scherm kijken, merken de gevolgen aan hun ogen. Ze hebben steeds vaker een bril nodig om goed veraf te kunnen zien.

Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Om die reden organiseren de oogartsen en orthoptisten van Meander Medisch Centrum op 20 februari een informatieavond over de risico’s van langdurig kijken op een beeldscherm door kinderen. De avond is bestemd voor ouders/begeleiders, leerkrachten, opticiens en huisartsen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Centraal trefpunt is de Foyer, waar tevens informatiestands zijn te bezoeken. In de Foyer is ook een fototentoonstelling van het Oogfonds te bekijken, waar verschillende oogziektes en de beleving ervan door de patiënt in beeld worden gebracht.

Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en thee. Om 19.30 uur start het programma dat tot ongeveer 20.30 uur zal duren.

Voor meer info klik hier.

Deelname is gratis, wel wordt aanmelding op prijs gesteld via hier.

Digitaal Hulpplein Bibliotheek Eemhuis weer op maandag 19 februari

 • 19 februari 2018
 • 13:30
 • 2e verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis

De Bibliotheek Eemland en Seniorweb organiseren maandelijks een Digitaal Hulpplein op elke derde maandagmiddag van de maand. U bent van harte welkom met vragen op digitaal gebied!

Dit inloopspreekuur is voor uw vragen op het gebied van tablets (iPad of Android), smartphones, e-boeken en internet. Tijdens het Digitaal Hulpplein zijn ervaringsdeskundige medewerkers van de Bibliotheek en ervaringsdeskundige vrijwilligers van Seniorweb aanwezig.

Gratis
Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden, en u hoeft zich niet van tevoren op te geven! Het Digitaal Hulpplein vindt plaats op de tweede verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis, in de leescoupés aan de kant van de Eem (achter de Espressobar).

Neem uw eigen apparaat mee
Neem als het kan uw tablet, iPad of laptop mee, zodat we u op uw eigen apparaat op weg kunnen helpen! En bij een vraag over e-books: als u al wel succesvol een account heeft aangemaakt, maar niet verder komt: neem ook die accountgegevens (inlognaam + wachtwoord) mee!

Datum: 19 februari 2018
Tijd: 13:30 tot 15:30
Toegang: gratis en zonder afspraak
Locatie: 2e verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis

Wijknetwerkbijeenkomst Zielhorst op 15 februari

 • 15 februari 2018
 • 20:00
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

De eerste wijknetwerkbijeenkomst van 2018, weer in ’t Middelpunt. Alle mensen die in Zielhorst wonen en/of werken zijn hierbij van harte uitgenodigd!

We starten om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

 • Kennismaken met Michel Wesolek, de nieuwe buurtnetwerker
 • Informatie in/van/aan wijkbewoners, Infopunten van Indebuurt033 en: hoe bereiken we iedereen (beter)?
 • De toekomst van So What
 • Wijkplan, welke behoeften heeft de wijk?
 • Subsidiemogelijkheden (Projecten#Indebuurt, Buurtbudget)
 • Rondvraag

Als u graag bepaalde punten op de agenda erbij wilt zetten, kunt u dat laten weten aan wbt@wijkzielhorst.nl.

Meer over wat het Wijknetwerk inhoudt.

Geef een blijk van waardering aan mantelzorgers

 • 14 februari 2018
 • 00:00

Heeft u iemand in uw omgeving die veel voor u zorgt? Vraag voor 1 maart een Blijk van waardering voor mantelzorgers aan. In 2018 is dit een geldbedrag van 125 euro. Met de Blijk van Waardering wil de gemeente mantelzorgers bedanken voor hun inzet.

Inwoners uit Amersfoort die mantelzorg krijgen, kunnen de Blijk van Waardering aanvragen voor hun mantelzorger. De Blijk van Waardering is bedoeld voor een mantelzorger die in 2017:

 • minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg heeft verleend aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in Amersfoort;
 • deze zorg onbetaald en in zijn of haar eigen tijd deed.

Meer informatie of aanvragen? Ga naar Blijk van Waardering Mantelzorg.

Kosteloos subsidieloket voor vrijwilligers, clubs en ondernemers

 • 7 februari 2018
 • 00:00

De gemeente Amersfoort biedt vrijwilligers en ondernemers een kosteloos een gratis subsidieloket, dankzij een prijsvraag van subsidieadviesbureau Vindsubsidies. In het loket voor op de gemeentelijke website zoeken vrijwilligers en ondernemers kosteloos naar subsidie voor hun projecten en investeringen, waardoor zij de door hun gewenste vooruitgang een kans kunnen geven.

Omdat de gemeente Amersfoort de gelukkige winnaar is van een prijsvraag, stelt het bedrijf Vindsubsidies een jaar lang het subsidieloket www.vindsubsidiesinamersfoort.nl beschikbaar voor inwoners en organisaties binnen de gemeente Amersfoort. Tot en met 21 augustus 2018 kunnen alle Amersfoorters gratis gebruik maken van deze database om inzicht te krijgen in vrijwel alle provinciale, nationale en Europese subsidiemogelijkheden. Zij kunnen in de database zoeken naar financiering om projecten en investeringen van hun sportclub, culturele vereniging, goede doel of bedrijf mogelijk te maken. Het loket is geopend tot en met 21 augustus 2018. Vindsubsidies is een internationaal opererend subsidieadviesbureau dat overheden en bedrijven ondersteunt bij het mogelijk maken van innovaties, investeringen en projecten met hulp van subsidies en fiscale regelingen.

Reserveren voor Kitchen Delicious 8 februari

 • 6 februari 2018
 • 23:59
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

Op 8 februari gaan we weer om 19:00 uur aan tafel bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).

Deze avond staat in het teken van het afscheid van onze buurtnetwerker Saskia Turk, die stedelijk buurtnetwerker is geworden. Saskia houdt van stamppot, dus Kitchen Delicious organiseert vanavond een buffet met vier verschillende soorten stamppot (zolang de voorraad strekt…), een licht bouillonnetje vooraf en ijs toe.

Er hebben al veel mensen gereserveerd en vol is vol, dus als u ook nog wilt mee-eten, laat dat dan snel weten (uiterlijk 6 februari) door een telefoontje of berichtje naar 0611 380 349, of mail naar kitchen.delicious@outlook.com. Meld je naam, je telefoonnummer en met hoeveel mensen je wilt komen.
Kosten: EUR 8 per persoon. Frisdrank, bier en wijn is (extra) te koop bij ’t Middelpunt.
Voor wie vaker wil komen eten: u krijgt korting als u een vijf- of tienmaaltijdenkaart aanschaft.

Repair café, klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties

 • 5 februari 2018
 • 14:00
 • Stichting De Koperhorst, Paladijnenweg 275, 3813 KA, Amersfoort

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een kastje waarvan het deurtje niet meer sluit? Weggooien? Mooi niet!

In de Koperhorst, aan de Paladijnenweg 275, draait het elke eerste maandag van de maand om het repaircafe. Tussen 14:00 en 16:00 uur staan diverse vakmensen klaar: elektriciens, een klokkendokter en handige klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Het is heel simpel. Bewoners nemen van thuis iets mee dat kapot is. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Voor contact klik hier.

Vertelkring voor senioren maakt doorstart in Amersfoort

 • 2 februari 2018
 • 14:00
 • Inloophuis De ontmoeting, De Bekroning 2, 3823 EA, Amersfoort.

In inloophuis ‘De ontmoeting’ gaat op 2 februari de senioren vertelkring weer van start. Deze vertelkring bleek vorig jaar een schot in de roos. Onder leiding van Marleen Curvers, zelf senior, krijgen deelnemers volop ruimte voor het delen van levenservaring in een plezierige, opbouwende sfeer. Belangstellenden, iedereen uit Amersfoort, zijn op 24 januari welkom voor informatie en om zelf te ervaren wat een vertelkring is en hoe het werkt.

Delen voor levenslust
Ouderen hebben veel levenservaring, daarin zit hun kracht. Een kring is een plek voor ontmoeting rond de eigen levenservaring, voor het delen van verhalen. Het gaat om vertellen én om luisteren. Vertellen kan over vroeger gaan, maar ook over wat je nu bezig houdt.

Informatie Vertelkring Amersfoort
Informatiemiddag op woensdag 24 januari, om 14:00 uur in inloophuis De ontmoeting.
Adres: De Bekroning 2, Amersfoort.
De vertelkring gaat van start op vrijdag 2 februari, 14:00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marleen Curvers, 033-4553654 of info@m-curvers.nl
Voor meer info klik hier.

januari 2018

Muziekcafé Zielhorst met de TWINS, winnaars van de popprijs Utrecht 2017 op 27 januari

 • 27 januari 2018
 • 16:00
 • Wijkcentrum 't Middelpunt

Beste bezoekers van Muziekcafé Zielhorst,

Allereerst wensen wij jullie een jaar waar veel muziek in zit! We beginnen met de TWINS, winnaars van de popprijs Utrecht 2017! We hopen jullie allemaal weer te zien!

Datum: zaterdag 27 januari 2018
Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Locatie: in het wijkcentrum ’t Middelpunt
Adres: Spinetpad 2 te Amersfoort
Contact: muziekcafezielhorst@gmail.com
Toegang:  gratis

Geven jullie dat ook door aan vrienden en bekenden?

Tot ziens op zaterdag 27 januari 2018 in het wijkcentrum ’t Middelpunt!

Team Muziekcafe Zielhorst

Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling open voor nieuwe aanvragen

 • 25 januari 2018
 • 00:00
 • Online via: https://www.amersfoort.nl/subsidies/to/toekomstfonds-voor-duurzame-ontwikkeling.htm

Met de CargobikeXL wordt vrachtverkeer in de stad schoner. Het project heeft een bijdrage gekregen uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling.

Al zeventien Amersfoortse duurzame initiatiefnemers ontvingen een bijdrage uit het gemeentelijke Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling. Vernieuwende ideeën die de duurzame ontwikkeling in Amersfoort vooruit helpen. Koplopers die met hun projecten bijdragen aan een versnelling van een energieneutrale en afvalloze stad. Het Toekomstfonds staat vanaf 15 januari tot 1 april 2018 weer open voor nieuwe aanvragen.

Bij alle toekenningen staan innovatie, het leereffect, mogelijke opschaling en het versnellen van een nieuw ecosysteem in en voor Amersfoort centraal. Op deze manier hebben de afgelopen drie jaar dat het toekomstfonds bestaat, 17 duurzame initiatiefnemers met steun uit het fonds de stap kunnen maken van proof of concept naar
prototype of van prototype naar start-up.

Meer informatie
Op de website www.amersfoort.nl toekomstfonds staan alle verhalen van de duurzame initiatieven die eerder een bijdrage hebben ontvangen uit het toekomstfondsen is meer informatie te vinden over het aanvragen van subsidie.

Reserveren voor Kitchen Delicious 25 januari

 • 23 januari 2018
 • 23:59

Op donderdag 25 januari gaan we bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2) om 19.00 uur aan tafel voor het volgende menu van de Kookclub Jongeren:

 • Tomatensoep
 • Nacho en kaas ovenschotel, salade
 • IJs met saus

Reserveren kan tot en met dinsdag 23 januari, via kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (telefoon, voicemail, whatsapp of sms). Meld naam, telefoonnummer en aantal personen. Prijs: EUR 8 per persoon, excl. drankjes.

Ervaar het dagelijks leven uit de Vikingtijd tijdens Vikingweekend

 • 20 januari 2018
 • 12:00
 • Middeleeuws Erf, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort

Verscholen in de natuur van het Landgoed Schothorst ligt het Middeleeuws Erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen maak je kennis met de gebouwen, gewassen en mensen van rond het jaar 800. De boerderij is een reconstructie gebaseerd op opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland. Natuurlijk zijn er ook allerlei dieren op het erf, in de weide en de stal. Dat zijn oude huisdierrassen: schapen (Veluws heideschaap), geiten (Nederlandse landgeit) en kippen (Kraaikoppen).

Op het middeleeuws erf ervaar je het eenvoudige middeleeuwse boerenleven dat was afgestemd op de natuur. Hoe rook het daar? Mochten er dieren vrij rondlopen? Hoe hielden ze zichzelf warm? En deden ze toen ook spelletjes?
Voor meer info klik hier.

Datum: zaterdag 20 en zondag 21 januari 2018
Tijd: zaterdag 12:00 tot 17:00 en zondag 12:00 tot 16:00
Locatie: Middeleeuws Erf
Adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: gratis

Digitaal Hulpplein in het Eemhuis voor vragen op digitaal gebied

 • 15 januari 2018
 • 13:30
 • 2e verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis

De Bibliotheek Eemland en Seniorweb organiseren maandelijks een Digitaal Hulpplein op elke derde maandagmiddag van de maand. U bent van harte welkom met vragen op digitaal gebied!

Dit inloopspreekuur is voor uw vragen op het gebied van tablets (iPad of Android), smartphones, e-boeken en internet. Tijdens het Digitaal Hulpplein zijn ervaringsdeskundige medewerkers van de Bibliotheek en ervaringsdeskundige vrijwilligers van Seniorweb aanwezig.

Gratis
Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden, en u hoeft zich niet van tevoren op te geven! Het Digitaal Hulpplein vindt plaats op de tweede verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis, in de leescoupés aan de kant van de Eem (achter de Espressobar).

Neem uw eigen apparaat mee
Neem als het kan uw tablet, iPad of laptop mee, zodat we u op uw eigen apparaat op weg kunnen helpen! En bij een vraag over e-books: als u al wel succesvol een account heeft aangemaakt, maar niet verder komt: neem ook die accountgegevens (inlognaam + wachtwoord) mee!

Datum: 15 januari 2018
Tijd: 13:30 tot 15:30
Toegang: gratis en zonder afspraak
Locatie: 2e verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis

Reserveren voor Kitchen Delicious 11 jan

 • 9 januari 2018
 • 23:59

Op donderdag 11 januari gaan we bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2) om 19.00 uur aan tafel voor het volgende menu:

 • Groentesoep
 • Zuurkoolschotel
 • Versierd ijsje

Reserveren kan tot en met dinsdag 9 januari, via kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (telefoon, voicemail, whatsapp of sms). Meld naam, telefoonnummer en aantal personen. Prijs: EUR 8 per persoon, excl. drankjes.

 

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Amersfoort op 8 januari

 • 8 januari 2018
 • 19:00
 • Data Club Offices, Databankweg 26-30

Begin het nieuwe jaar goed en kom naar het NieuwjaarsReceptival van de gemeente Amersfoort.
U bent van harte welkom om op De Hoef te komen proeven, dromen, fietsen, luisteren, uitproberen én proosten op het nieuw jaar. De nieuwjaarsreceptie, nieuwe stijl. Passend bij de transformatie van locatie en stad.

Line-up: een gesprek met de burgemeester en bijzondere Amersfoorters, AD-verkiezing ‘Amersfoorter van het Jaar’, ‘De Hoef 2025, droom mee’, workshop seedbombs, virtual reality-tour, muziek van Per Expressie, snacks uit de foodtruck, een fietstocht ‘Van Hof tot Hoef’ en nog veel meer…

LOCATIE: Data Club Offices, Databankweg 26-30
TIJD: 19.00 – 21.30 uur
INFO: 14033

AANMELDEN:  via nieuwjaarsreceptie@amersfoort.nl

Repair-Cafe voor kapotte spullen 14.00 – 16.00 uur

 • 8 januari 2018
 • 14:00
 • De Koperhorst, Paladijnenweg 275

Wat doe je met een broodrooster of stofzuiger die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of een klok die het niet meer de juiste tijd aangeeft? Of een ander apparaat zoals radio/TV/PC/Tablet/telefoon met kuren? Weggooien? Mooi niet! Wijkbewoners van Schothorst organiseren samen met woon- en zorgcentrum de Koperhorst, op maandag 12 juni een Repair-Café van 14.00 tot 16.00 uur in de Koperhorst, Paladijnenweg 275.

Repair-Café de Koperhorst in Schothorst
ma, dec. 4, 14:00 – 16:00

Sportpas geeft een overzicht van alle sportieve activiteiten

 • 5 januari 2018
 • 00:00

Wil jij een sport doen, maar weet je nog niet welke? Wordt lid van Sportpas!

Hoe werkt het?
De eerste keer maak je een (gratis) account aan via de knop inloggen rechtsboven in het scherm. De gegevens die we vragen, hebben we nodig om jou en de sportaanbieder te kunnen informeren. Gebruik je eigen e-mailadres om een account aan te maken. In de handleiding (pdf) staat overzichtelijk uitgelegd hoe je een account aanmaakt en hoe je je voor een activiteit inschrijft.

Meedoen
Log in met je account en schrijf in via INSCHRIJVEN. Na je inschrijving krijg je via je opgegeven e-mailadres alle informatie. Op je profielpagina staat het verkeerslicht achter de activiteit op ‘groen’ als je je correct hebt ingeschreven.

Sportaanbod
Klik hier voor het actuele sportaanbod in de gemeente Amersfoort. Staat uw sportvereniging, sportschool, fysiopraktijk, hardloopgroep nog niet vermeld op de site, maar organiseert uw wel sport en bewegen? Meld u dan aan als aanbieder en beschrijf vervolgens uw profielpagina. Hiermee zorgt u dat potentiële deelnemers u vinden!

Sporten
Wil je meer weten over welke sporten er in Nederland allemaal zijn van Atletiek tot Zwemmen of een filmpje bekijken over de sport? Klik dan op de naam van de sport of klik hier voor een overzicht van alle sporten en kijk of de sport ook in de gemeente Amersfoort wordt aangeboden.

Sportkeuzetest
Weet je nog niet welke sport bij je past, of wil je meer over een sport weten? Doe dan de sportkeuzetest. Opent in nieuw venster Je beantwoordt veertien vragen, en ziet gelijk welke sporten dan het hoogste scoren. Vul je emailadres in en je krijgt de top tien van sporten die het best bij je passen in je mailbox compleet met linkjes naar sportverenigingen in de buurt! Jouw persoonlijke top drie kun je direct toevoegen aan je Sportwensen (op je profielpagina)! Wordt jouw sportwens georganiseerd dan krijg je direct een mail!

Voor meer info klik hier.

december 2017

Oudjaars bluesfeest met Left Luggage Blues

 • 30 december 2017
 • 16:00
 • Wijkcentrum Het Middelpunt Spinetpad 2

Zaterdag 30 december in Muziekcafé Zielhorst met Left Luggage Blues

Je kunt elkaar ontmoeten bij een kopje koffie, knabbel, hapje drankje in de café-ruimte. En luisteren naar live muziek in de grote zaal.

De geest van Left luggage Blues bestaat uit:

 • Theo Smink (gitaar, zang)
 • Peter de Boer (solo gitarist, zang)
 • Steef Roes (keyboards)
 • Peter Kosterman (bass)
 • Paul van Hoeven (drums)

Muzikanten die al weer enkele jaren hun passie delen in het maken van blues muziek. Originaliteit en een eigen geluid maakt het plezier in de songs maken zichtbaar en hoorbaar. Het repertoire van Left Luggage Blues heeft bluesklassiekers met “eeuwigheidswaarde” uitgevoerd in een eigen Left Luggage variant. Daarnaast beschikt de band over een repertoire van eigen nummers en enkele originele rock covers. Left Luggage Blues band wil vooral ook door veel plezier naar het publiek overbrengen.
Dus neem je oliebollen mee en geniet van de blues op de laatste zaterdag van het jaar!

Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt Spinetpad 2
Openbaar vervoer: Uitstappen bij halte bus 5 Curiestraat (2 minuten loopafstand) of halte bus 7 Peutzerf (6 minuten loopafstand)
Lopen:  Ruim 10 minuten lopen vanaf Station Schothorst
Inloop:  Vanaf 15.30 uur
Toegang: GRATIS

Er is altijd muziek bij MUZIEKCAFE. Elke laatste zaterdag van 16-18 uur

iKids ochtend voor kinderen van 4-12 jaar

 • 16 december 2017
 • 10:00
 • Kerk De Lichtkring

Het is weer bijna zover. Op zaterdag 16 december 2017 is er weer een iKids ochtend voor jou. Je kunt knutselen, figuurzagen en kleuren. Er is ook poppentheater met een kerstvoorstelling. Jij, je vrienden en vriendinnen en je ouders zijn van harte welkom. Alles is gratis.

Waar: Kerk De Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1 Hoe laat: 10.00 – 12.00 uur Leeftijd: 4 – 12 jaar

Kom je ook? Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar: ikids@kerkdelichtkring.nl of kijk op onze facebookpagina: iKids.Amersfoort.

Tentoonstelling winterfoto’s in Het Groene Huis

 • 10 december 2017
 • 13:00
 • Het Groene Huis

Datum: zondag 10 december 2017 – 13:00 tot zondag 7 januari 2018 – 16:30
Locatie: Het Groene Huis
Adres: Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
Prijs: gratis

Wintertaferelen op Landgoed Schothorst leveren altijd een mooi plaatje op. Daarom opent het CNME op maandag 11 december om 10.30 uur een winterfototentoonstelling in Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21 in Amersfoort.

In Het Groene Huis organiseert het CNME Amersfoort een tijdelijke tentoonstelling. Van 10 december 2017 tot en met 7 januari 2018 hangen er prachtige winterfoto’s van vier fotografen die verbonden zijn met Landgoed Schothorst. De fotografen die hun foto’s tentoonstellen zijn Annelies Schreuder, Linda Morelisse, Katja Ragetli en Bert Weggelaar. Veel van de foto’s zijn gemaakt in en om Landgoed Schothorst. Sneeuw, rijp, ijs sieren het landschap, kinderen schaatsend op het ijsbaantje, een roodborstje in de sneeuw, een bijzondere winterpaddenstoel en nog veel meer.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Voor kinderen liggen er kleurplaten, knutselvoorbeelden en ander materiaal klaar.

 

Vikingen komen naar het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst

 • 10 december 2017
 • 11:04
 • Het Groene Huis

Vikingzondag ‘Joelfeest’

Datum: zondag 10 december 2017 – 12:00 tot 16:00
Locatie: Middeleeuws Erf
Adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: gratis

De Vikingen komen weer naar het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst. De Vikingen tonen het dagelijks leven uit de Vikingtijd, rond 800 na Christus. De Vikingen bestonden niet alleen uit plunderaars, maar ook uit emigranten en handelaren, die zorgden voor een impuls aan de lokale economieën. Maar hoe leefden men nou in deze periode? Wat at men en wat deed men overdag? Kom naar het Middeleeuwse erf om dit te zien. Honden zijn niet toegestaan.

Website:
http://www.hetgroenehuisamersfoort.nl/middeleeuws-erf