januari 2018

Digitaal Hulpplein in het Eemhuis voor vragen op digitaal gebied

 • 15 januari 2018
 • 13:30
 • 2e verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis

De Bibliotheek Eemland en Seniorweb organiseren maandelijks een Digitaal Hulpplein op elke derde maandagmiddag van de maand. U bent van harte welkom met vragen op digitaal gebied!

Dit inloopspreekuur is voor uw vragen op het gebied van tablets (iPad of Android), smartphones, e-boeken en internet. Tijdens het Digitaal Hulpplein zijn ervaringsdeskundige medewerkers van de Bibliotheek en ervaringsdeskundige vrijwilligers van Seniorweb aanwezig.

Gratis
Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden, en u hoeft zich niet van tevoren op te geven! Het Digitaal Hulpplein vindt plaats op de tweede verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis, in de leescoupés aan de kant van de Eem (achter de Espressobar).

Neem uw eigen apparaat mee
Neem als het kan uw tablet, iPad of laptop mee, zodat we u op uw eigen apparaat op weg kunnen helpen! En bij een vraag over e-books: als u al wel succesvol een account heeft aangemaakt, maar niet verder komt: neem ook die accountgegevens (inlognaam + wachtwoord) mee!

Datum: 15 januari 2018
Tijd: 13:30 tot 15:30
Toegang: gratis en zonder afspraak
Locatie: 2e verdieping van de Bibliotheek het Eemhuis

Reserveren voor Kitchen Delicious 11 jan

 • 9 januari 2018
 • 23:59

Op donderdag 11 januari gaan we bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2) om 19.00 uur aan tafel voor het volgende menu:

 • Groentesoep
 • Zuurkoolschotel
 • Versierd ijsje

Reserveren kan tot en met dinsdag 9 januari, via kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (telefoon, voicemail, whatsapp of sms). Meld naam, telefoonnummer en aantal personen. Prijs: EUR 8 per persoon, excl. drankjes.

 

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Amersfoort op 8 januari

 • 8 januari 2018
 • 19:00
 • Data Club Offices, Databankweg 26-30

Begin het nieuwe jaar goed en kom naar het NieuwjaarsReceptival van de gemeente Amersfoort.
U bent van harte welkom om op De Hoef te komen proeven, dromen, fietsen, luisteren, uitproberen én proosten op het nieuw jaar. De nieuwjaarsreceptie, nieuwe stijl. Passend bij de transformatie van locatie en stad.

Line-up: een gesprek met de burgemeester en bijzondere Amersfoorters, AD-verkiezing ‘Amersfoorter van het Jaar’, ‘De Hoef 2025, droom mee’, workshop seedbombs, virtual reality-tour, muziek van Per Expressie, snacks uit de foodtruck, een fietstocht ‘Van Hof tot Hoef’ en nog veel meer…

LOCATIE: Data Club Offices, Databankweg 26-30
TIJD: 19.00 – 21.30 uur
INFO: 14033

AANMELDEN:  via nieuwjaarsreceptie@amersfoort.nl

Repair-Cafe voor kapotte spullen 14.00 – 16.00 uur

 • 8 januari 2018
 • 14:00
 • De Koperhorst, Paladijnenweg 275

Wat doe je met een broodrooster of stofzuiger die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of een klok die het niet meer de juiste tijd aangeeft? Of een ander apparaat zoals radio/TV/PC/Tablet/telefoon met kuren? Weggooien? Mooi niet! Wijkbewoners van Schothorst organiseren samen met woon- en zorgcentrum de Koperhorst, op maandag 12 juni een Repair-Café van 14.00 tot 16.00 uur in de Koperhorst, Paladijnenweg 275.

Repair-Café de Koperhorst in Schothorst
ma, dec. 4, 14:00 – 16:00

Sportpas geeft een overzicht van alle sportieve activiteiten

 • 5 januari 2018
 • 00:00

Wil jij een sport doen, maar weet je nog niet welke? Wordt lid van Sportpas!

Hoe werkt het?
De eerste keer maak je een (gratis) account aan via de knop inloggen rechtsboven in het scherm. De gegevens die we vragen, hebben we nodig om jou en de sportaanbieder te kunnen informeren. Gebruik je eigen e-mailadres om een account aan te maken. In de handleiding (pdf) staat overzichtelijk uitgelegd hoe je een account aanmaakt en hoe je je voor een activiteit inschrijft.

Meedoen
Log in met je account en schrijf in via INSCHRIJVEN. Na je inschrijving krijg je via je opgegeven e-mailadres alle informatie. Op je profielpagina staat het verkeerslicht achter de activiteit op ‘groen’ als je je correct hebt ingeschreven.

Sportaanbod
Klik hier voor het actuele sportaanbod in de gemeente Amersfoort. Staat uw sportvereniging, sportschool, fysiopraktijk, hardloopgroep nog niet vermeld op de site, maar organiseert uw wel sport en bewegen? Meld u dan aan als aanbieder en beschrijf vervolgens uw profielpagina. Hiermee zorgt u dat potentiële deelnemers u vinden!

Sporten
Wil je meer weten over welke sporten er in Nederland allemaal zijn van Atletiek tot Zwemmen of een filmpje bekijken over de sport? Klik dan op de naam van de sport of klik hier voor een overzicht van alle sporten en kijk of de sport ook in de gemeente Amersfoort wordt aangeboden.

Sportkeuzetest
Weet je nog niet welke sport bij je past, of wil je meer over een sport weten? Doe dan de sportkeuzetest. Opent in nieuw venster Je beantwoordt veertien vragen, en ziet gelijk welke sporten dan het hoogste scoren. Vul je emailadres in en je krijgt de top tien van sporten die het best bij je passen in je mailbox compleet met linkjes naar sportverenigingen in de buurt! Jouw persoonlijke top drie kun je direct toevoegen aan je Sportwensen (op je profielpagina)! Wordt jouw sportwens georganiseerd dan krijg je direct een mail!

Voor meer info klik hier.

december 2017

Oudjaars bluesfeest met Left Luggage Blues

 • 30 december 2017
 • 16:00
 • Wijkcentrum Het Middelpunt Spinetpad 2

Zaterdag 30 december in Muziekcafé Zielhorst met Left Luggage Blues

Je kunt elkaar ontmoeten bij een kopje koffie, knabbel, hapje drankje in de café-ruimte. En luisteren naar live muziek in de grote zaal.

De geest van Left luggage Blues bestaat uit:

 • Theo Smink (gitaar, zang)
 • Peter de Boer (solo gitarist, zang)
 • Steef Roes (keyboards)
 • Peter Kosterman (bass)
 • Paul van Hoeven (drums)

Muzikanten die al weer enkele jaren hun passie delen in het maken van blues muziek. Originaliteit en een eigen geluid maakt het plezier in de songs maken zichtbaar en hoorbaar. Het repertoire van Left Luggage Blues heeft bluesklassiekers met “eeuwigheidswaarde” uitgevoerd in een eigen Left Luggage variant. Daarnaast beschikt de band over een repertoire van eigen nummers en enkele originele rock covers. Left Luggage Blues band wil vooral ook door veel plezier naar het publiek overbrengen.
Dus neem je oliebollen mee en geniet van de blues op de laatste zaterdag van het jaar!

Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt Spinetpad 2
Openbaar vervoer: Uitstappen bij halte bus 5 Curiestraat (2 minuten loopafstand) of halte bus 7 Peutzerf (6 minuten loopafstand)
Lopen:  Ruim 10 minuten lopen vanaf Station Schothorst
Inloop:  Vanaf 15.30 uur
Toegang: GRATIS

Er is altijd muziek bij MUZIEKCAFE. Elke laatste zaterdag van 16-18 uur

Laatste dag: Reserveren voor Kitchen Delicious 28 december

 • 26 december 2017
 • 23:59

Kom gezellig meegenieten van een diner in eindejaarssfeer!

Op donderdag 28 december kookt de Kookclub:

 • Zalmcarpaccio,
 • Spinazielasagne (vegetarisch),
 • Citroentiramisu.

We gaan op donderdag zoals steeds om 19 uur aan tafel in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).
U kunt nu al reserveren (tot en met dinsdag 16 december, tenzij we eerder vol zitten) via kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (evt. whatsapp, sms of voicemail).

Meld naam, telefoonnummer en aantal mee-eters.
Kosten EUR 8,00 per persoon per keer. Drankjes extra.

Kitchen Delicious is een burgerinitiatief in de wijk Zielhorst van Amersfoort met twee doelen: mensen samen laten (leren) koken en mensen met elkaar in contact brengen bij een maaltijd in Wijkcentrum ’t Middelpunt (Spinetpad 2). Er wordt op elke tweede en elke vierde donderdag van de maand gekookt: op de tweede donderdag door de Werkgroep Kitchen Delicious en op de vierde donderdag door een Kookclub van jongeren. Zet de 2e en de 4e donderdag van elke maand in uw agenda! Kitchen Delicious wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt, Buurtbudget Zielhorst, St. ACC/ABCV/ ’t Middelpunt, Guiver Freeman Ltd., Eetcafé Schothorst

Emiclaer on Ice vanaf vrijdag 22 december

 • 22 december 2017
 • 10:00
 • Winkelcentrum Emiclaer

Van vrijdag 22 december 2017 t/m zondag 28 januari 2018 kun je schaatsen bij Winkelcentrum Emiclaer tijdens ‘Emiclaer on Ice’!

Dit gezellige event voor jong en oud draagt bij aan het in ere houden van een oer-Hollandse traditie.

Gedurende zes weken kun je genieten van vele bijzondere dag- en avondactiviteiten waaronder schoolschaatsen, discoschaatsen, schaatslessen, een kerstmarkt, feestavonden, familie- en bedrijfsontvangsten.

“Emiclaer on Ice” heeft een hele unieke plek waar de ijsbaan wordt geplaatst namelijk drijvend op de vijver van Emiclaer. Nog nooit vertoond: een ijsbaan die drijft op het water. Dit maakt deze ijsbaan extra speciaal en helemaal om op te schaatsen. Klik hier voor meer info.

Wil jij helpen als vrijwilliger? Lees er hier alles over meld je aan:

iKids ochtend voor kinderen van 4-12 jaar

 • 16 december 2017
 • 10:00
 • Kerk De Lichtkring

Het is weer bijna zover. Op zaterdag 16 december 2017 is er weer een iKids ochtend voor jou. Je kunt knutselen, figuurzagen en kleuren. Er is ook poppentheater met een kerstvoorstelling. Jij, je vrienden en vriendinnen en je ouders zijn van harte welkom. Alles is gratis.

Waar: Kerk De Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1 Hoe laat: 10.00 – 12.00 uur Leeftijd: 4 – 12 jaar

Kom je ook? Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar: ikids@kerkdelichtkring.nl of kijk op onze facebookpagina: iKids.Amersfoort.

Laatste dag: Reserveren voor Kitchen Delicious 14 december

 • 12 december 2017
 • 23:59

 

Op donderdag 14 december kookt de Werkgroep:

 • Paté met cranberrycompote,
 • Kiprollade met groenten uit de oven en naar keuze dragonsaus en/of appelcidersaus,
 • Taart uit een glaasje.

We gaan donderdag zoals steeds om 19 uur aan tafel in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).
U kunt reserveren (tot en met dinsdag 12 december, tenzij we eerder vol zitten) via

kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (evt. whatsapp, sms of voicemail).

Meld naam, telefoonnummer en aantal mee-eters.
Kosten EUR 8,00 per persoon per keer. Drankjes extra.

Kitchen Delicious is een burgerinitiatief in de wijk Zielhorst van Amersfoort met twee doelen: mensen samen laten (leren) koken en mensen met elkaar in contact brengen bij een maaltijd in Wijkcentrum ’t Middelpunt (Spinetpad 2). Er wordt op elke tweede en elke vierde donderdag van de maand gekookt: op de tweede donderdag door de Werkgroep Kitchen Delicious en op de vierde donderdag door een Kookclub van jongeren. Zet de 2e en de 4e donderdag van elke maand in uw agenda! Kitchen Delicious wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt, Buurtbudget Zielhorst, St. ACC/ABCV/ ’t Middelpunt, Guiver Freeman Ltd., Eetcafé Schothorst

Tentoonstelling winterfoto’s in Het Groene Huis

 • 10 december 2017
 • 13:00
 • Het Groene Huis

Datum: zondag 10 december 2017 – 13:00 tot zondag 7 januari 2018 – 16:30
Locatie: Het Groene Huis
Adres: Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
Prijs: gratis

Wintertaferelen op Landgoed Schothorst leveren altijd een mooi plaatje op. Daarom opent het CNME op maandag 11 december om 10.30 uur een winterfototentoonstelling in Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21 in Amersfoort.

In Het Groene Huis organiseert het CNME Amersfoort een tijdelijke tentoonstelling. Van 10 december 2017 tot en met 7 januari 2018 hangen er prachtige winterfoto’s van vier fotografen die verbonden zijn met Landgoed Schothorst. De fotografen die hun foto’s tentoonstellen zijn Annelies Schreuder, Linda Morelisse, Katja Ragetli en Bert Weggelaar. Veel van de foto’s zijn gemaakt in en om Landgoed Schothorst. Sneeuw, rijp, ijs sieren het landschap, kinderen schaatsend op het ijsbaantje, een roodborstje in de sneeuw, een bijzondere winterpaddenstoel en nog veel meer.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Voor kinderen liggen er kleurplaten, knutselvoorbeelden en ander materiaal klaar.

 

Vikingen komen naar het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst

 • 10 december 2017
 • 11:04
 • Het Groene Huis

Vikingzondag ‘Joelfeest’

Datum: zondag 10 december 2017 – 12:00 tot 16:00
Locatie: Middeleeuws Erf
Adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: gratis

De Vikingen komen weer naar het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst. De Vikingen tonen het dagelijks leven uit de Vikingtijd, rond 800 na Christus. De Vikingen bestonden niet alleen uit plunderaars, maar ook uit emigranten en handelaren, die zorgden voor een impuls aan de lokale economieën. Maar hoe leefden men nou in deze periode? Wat at men en wat deed men overdag? Kom naar het Middeleeuwse erf om dit te zien. Honden zijn niet toegestaan.

Website:
http://www.hetgroenehuisamersfoort.nl/middeleeuws-erf

Op zaterdag 9 december zijn er weer Inzamelacties Voedselbank Amersfoort

 • 9 december 2017
 • 08:00
 • AH Emiclaer

December is traditiegetrouw een maand waarin Voedselbank Amersfoort verschillende inzamelacties organiseert. Tenslotte is het voor haar klanten óók een bijzondere maand waarin je niet wilt tobben over of je wel genoeg te eten hebt en het fijn is als je wat extra’s krijgt.

Op zaterdag 9 december gaat het om de volgende winkels:

 • AH Emiclaer
 • Dirk van den Broek Groningerstraat (bij Eemplein)
 • Jumbo Leusderweg
 • Jumbo Neptunusplein
 • Jumbo Vathorst

Voor meer info klik hier.

Digitaal Hulpplein in het Eemhuis

 • 7 december 2017
 • 10:00

In samenwerking met KBO en Seniorweb organiseert de centrale bilbiotheek wij maandelijks een Digitaal Hulpplein van 10.00 – 12.00 uur op elke eerste donderdagmorgen van de maand. U bent van harte welkom met vragen op digitaal gebied! Dit inloopspreekuur is voor uw vragen op het gebied van tablets (iPad of Android), smartphones, e-boeken en internet. Tijdens het Digitaal Hulpplein zijn ervaringsdeskundige medewerkers van de Bibliotheek en ervaringsdeskundige vrijwilligers van Seniorweb of KBO aanwezig.

Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden, en u hoeft zich niet van tevoren op te geven! Het Digitaal Hulpplein vindt plaats op de tweede verdieping van de Bibliotheek Het Eemhuis, in de leescoupés aan de kant van de Eem (achter de Espressobar). Neem als het kan uw tablet, iPad of laptop mee, zodat we u op uw eigen apparaat op weg kunnen helpen! En bij een vraag over e-books: als u al wel succesvol een account heeft aangemaakt, maar niet verder komt: neem ook die accountgegevens (inlognaam + wachtwoord) mee!

Kinderinstuif en Knutselmiddag voor 6-12 jaar

 • 6 december 2017
 • 14:30
 • Wijkcentrum 't Middelpunt

Kinderinstuif knutselmiddag Zielhorst
woensdag 6 decmber, 14:30 – 16:00
Spinetpad 2, 3822 DT Amersfoort, Nederland
Eens in de twee weken in wijkcentrum ’t Middelpunt Zielhorst allerlei activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Er is ruimte voor maximaal 20 kinderen. Kosten zijn € 1,50 per middag. Inclusief gebruik van materialen en je krijgt limonade en wat lekkers. Dit keer is het thema: Winter.

november 2017

Lampionnenoptocht en vuurwerkshow op 26 november 2017

 • 26 november 2017
 • 16:00
 • Bij de oliebollenkraam van Winkelcentrum Kattenbroek

 

Op zondag 26 november is er een sfeervolle lampionnenoptocht met vuurwerk als spetterende afsluiting. We verzamelen rond 16:30 uur bij de oliebollenkraam en starten om 17:00 uur met de optocht rondom de vijver van Emiclaer. Kom jij ook met je hele familie, buren, vriendjes en vriendinnetjes? Vergeet je lampion niet!
Als iedereen de Oversteek gepasseerd is, start de vuurwerkshow om 17:30 uur.

STOGA – samen eten en kletsen op de laatste zaterdag van de maand

 • 25 november 2017
 • 19:00
 • ACC, 't Middelpunt, Spinetpad 2

De huiskamer van STOGA is een ontmoetingsplek / huiskamer voor senioren met een Turkse en/of Koerdische Alevitische achtergrond. In het bijzonder voor mensen met een lichte vorm van dementie. De ontmoetingsplek / huiskamer staat open voor iedereen, dus ook voor senioren zonder Turkse achtergrond.

Op de laatste zaterdag van de maand wordt in de huiskamer samen gegeten en gekletst, van 19:00 tot 21:00 uur. Daar kunt u tegen een kleine vergoeding (voor het eten) aan meedoen.

Bel voor meer informatie met 0610 394 913 of 0615 144 405

Trio Trabant in het Muziekcafé Zielhorst 25 november

 • 25 november 2017
 • 16:00
 • Het Middelpunt, Spinetpad 2

Muziekcafé: elke laatste zaterdag van de maand
Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Locatie: Het Middelpunt
Entree: Gratis

Op 25 november speelt Trio Trabant muziek uit Zuid-West Zigeunië. Dat is het gebied waar de Trabant rondreed en nog steeds rijdt. In de toonladders, maatsoorten en instrumenten van het voormalig Oostblok, liggen de wortels van Trio Trabant.

Pieten Puzzelspeurtocht op 25 november 2017

 • 25 november 2017
 • 13:00
 • Winkelcentrum Emiclaer

Pieten Puzzelspeurtocht
O, kom er eens kijken…
Ook is er dit jaar weer een Pietenpuzzelspeurtocht! Deze zal plaatsvinden op zaterdag 25 november tussen 13:00 en 16:00 uur in Emiclaer. Net zoals vorig jaar kunnen de kids weer op zoek in de winkels naar alle cadeautjes en snoepgoed die op het verlanglijstje staan. Deelname is voor alle kinderen tussen de 3 en 8 jaar mogelijk. Je kunt meedoen door je deelnameformulier op te halen bij de Pietencentrale, in de buurt van de oliebollenkraam. Uiteraard helpen de Pieten je op weg! Wellicht hebben de Pieten zelf ook nog een cadeautje in hun jutezak?

Kerstzangers gezocht voor mannenkoor Leger des Heils

 • 22 november 2017
 • 00:00

Op zondag 17 december om 17.00 uur wordt er in het gebouw van het Leger des Heils aan de Albert Schweitzersingel 69 de Volkskerstzang gehouden.
Dit is een dienst waar de bekende kerstliederen worden gezongen.
De samenzang wordt begeleid door Amersfoort Brass.
Voor deze dienst willen we graag een project mannenkoor samenstellen en vragen we aan mannen (uit de wijk/stad) om zich aan te melden.
Er zijn vier repetitie avonden en op deze avonden worden er een aantal kerstliederen ingestudeerd.
De data van de avonden zijn: 17 en 24 november en 8 en 15 december.
De repetities beginnen om 19.30 uur en zijn om 21.00 uur afgelopen.
U kunt zich voor het project mannenkoor opgeven. Dit kan via de website: www.legerdesheils.nl/korpseemland of telefonisch 033-4619650.

Reserveren bij Kitchen Delicious voor mee-eten a.s. donderdag

 • 21 november 2017
 • 23:59
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

Menu Kitchen Delicious, donderdag 23 november

De Kookclub van Kitchen Delicious bereidt op donderdag 23 november een Zweeds menu:

 • Garnalencocktail
 • Ovenschotel met Appelsalade
 • Kladdkaka met vanilleijs

Wilt u mee-eten? We gaan donderdag om 19:00 uur aan tafel. Reserveer uw plekje aan tafel op uiterlijk dinsdag 21 november. Reserveren (meld naam, telefoonnummer en aantal mee-eters) kan via

 • kitchen.delicious@outlook.com, of
 • 0611 380 349 (eventueel voicemail, whatsapp of sms).

Mee-eten kost € 8,00 per persoon voor de complete maaltijd. Daarbij wordt water geschonken. Wijn of frisdrank zijn extra (te koop bij ’t Middelpunt). Er zijn ook knipkaarten beschikbaar: een kaart voor 5 x mee-eten kost € 37,50 (dus € 7,50 per keer), een kaart voor 10 x mee-eten kost € 70,00 (dus € 7,00 per keer). Betalen bij de ingang of vooraf via de bank.

Kitchen Delicious is een burgerinitiatief in de wijk Zielhorst van Amersfoort met twee doelen: mensen samen laten (leren) koken en mensen met elkaar in contact brengen bij een maaltijd in Wijkcentrum ’t Middelpunt (Spinetpad 2). Op dit moment wordt op elke tweede en elke vierde donderdag van de maand gekookt: op de tweede donderdag door de Werkgroep Kitchen Delicious en op de vierde donderdag door de Kookclub Jong&Oud. 

Kitchen Delicious wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt, Buurtbudget Zielhorst, St. ACC/ABCV/’t Middelpunt, Guiver Freeman Ltd., Eetcafé Schothorst

Wandelen op maandagmiddag door Zielhorst

 • 20 november 2017
 • 14:00

Wil je meer sociale contacten opdoen, meer bewegen of meer zien van de wijk? Wandel dan met ons mee! We hebben een gezellige groep en we proberen elke week een andere route te lopen zodat je de wijk beter leert kennen 🙂

 • Dag:  Maandag
 • Tijd:  14.00—15.00 uur
 • Startlocatie: Het middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort
 • Kosten: Gratis
 • Aanmelden:  Via Johanneke Kievit van Buurtsportcoach
 • Email: Jkievit@sro.nl
 • Tel: 06-22917863

Stoomboot Sinterklaas komt aan bij Emiclaer

 • 19 november 2017
 • 13:00
 • De vijver van Emiclaer

Zie ginds komt de stoomboot…
Op zondag 19 november is de intocht van Sinterklaas! De Goedheiligman zal rond 13:00 uur zijn intocht maken via de vijver van Emiclaer.
Deze middag kun je de Sint en zijn Pieten ontmoeten. De Pieten hebben altijd zin in een spelletje of een dansje.

Doe je ook mee? Natuurlijk hebben de Pieten ook weer lekker veel strooigoed meegenomen. De enige echte Klaasband zal deze middag vele bekende Sinterklaasliedjes ten gehore brengen. Ken jij alle liedjes? Het belooft een groot feest te worden!

Kom 17 november naar het benefietconcert All4Sudan

 • 17 november 2017
 • 17:15
 • Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101

Zin in een gezellige avond met lekker eten en mooie muziek en daarmee kinderen uit de vergeten oorlog in Zuid-Soedan helpen? Kom 17 november naar het benefietconcert All4Sudan. Klik hier voor meer details evenement.

Eten, drinken en diverse artikelen te koop in de pauze. Opbrengst gaat volledig naar Stichting Sudanese Gospel Mission voor het project CETHO (Christian efforts to help orphans)

Locatie: Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101

 • Entree: gratis, collecte tijdens het concert
 • Inloop: 17.15u, aanvang 17.30u
 • Einde: 20.00u

Digitaal hulploket voor jongeren online

 • 16 november 2017
 • 12:43

Jongerenloket wijst je de weg

Jongeren met een vraag over werk, scholing of inkomen, kunnen vanaf nu terecht op het digitale Jongerenloket van de regio Amersfoort.

Wie er niet uitkomt of wat extra hulp kan gebruiken, kan een afspraak maken om langs te gaan bij het Jongerenloket aan de Stadsring 75. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen daar in gesprek gaan met jongerenconsulenten. De contactgegevens staan op de website van het Jongerenloket.

Bijeenkomst tegen inbraken in Kattenbroek

 • 14 november 2017
 • 17:00
 • Het grasveld voor basisschool De Dubbelster

De grote hoeveelheid inbraken in Kattenbroek moet snel achteruit en daarom organiseren gemeente en politie een bijeenkomst. Op dinsdag 14 november zal er over veiligheid gesproken worden.

,,Dit doen we voor een gedeelte van Kattenbroek”, aldus gemeentewoordvoerder Iris van Veen. Een belangrijk thema is hierbij de woninginbraken. ,,Er is informatie over cijfers van woninginbraken en pogingen daartoe en er is informatie over wat bewoners zelf kunnen doen en over hoe de gemeente, politie en bewoners goed kunnen werken om woninginbraken te voorkomen.”

De voorlichting is 14 november van 17.00 uur tot 18.30 uur en wordt gegeven op het grasveld voor basisschool De Dubbelster. Dit veldje ligt aan de Bruggensingel Zuid.

Inloop Huiskamer voor ouderen bij stichting STOGA

 • 10 november 2017
 • 19:00
 • ACC, 't Middelpunt, Spinetpad 2

De huiskamer van STOGA is een ontmoetingsplek / huiskamer voor senioren met een Turkse en/of Koerdische Alevitische achtergrond. In het bijzonder voor mensen met een lichte vorm van dementie. De ontmoetingsplek / huiskamer staat open voor iedereen, dus ook voor senioren zonder Turkse achtergrond.

U kunt binnenlopen van 19:00 tot 22:00 uur.

Er staan verschillende thema’s centraal als gezondheid, omgaan met nieuwe technologie, conflicten en cultuurverschillen tussen generaties, voorlichtingen over pensioen en verpleeghuizen, enzovoort.

Bel voor meer informatie met 0610 394 913 of 0615 144 405

Reserveren voor Kitchen Delicious van a.s. donderdag!

 • 7 november 2017
 • 00:00
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

Kitchen Delicious is een burgerinitiatief in de wijk Zielhorst van Amersfoort met twee doelen: mensen samen laten (leren) koken en mensen samen laten eten in Wijkcentrum ’t Middelpunt (Spinetpad 2). Op dit moment wordt op elke tweede en elke vierde donderdag van de maand gekookt: op de tweede donderdag door de Werkgroep Kitchen Delicious en op de vierde donderdag door de Kookclub Jong&Oud. 

Menu Kitchen Delicious, donderdag 9 november:

 • Volgt nog

Wilt u mee-eten? We gaan op donderdag om 19:00 uur aan tafel. Reserveer uw plekje aan tafel op uiterlijk dinsdag 7 november. Reserveren (meld naam, telefoonnummer en aantal mee-eters) kan via

 • kitchen.delicious@outlook.com, of
 • 0611 380 349 (eventueel voicemail, whatsapp of sms), of
 • door een briefje achter te laten bij de bar van ’t Middelpunt.

Mee-eten kost € 8,00 per persoon voor de complete maaltijd. Daarbij wordt water geschonken. Wijn of frisdrank zijn extra (te koop bij ’t Middelpunt). Er zijn ook knipkaarten beschikbaar: een kaart voor 5 x mee-eten kost € 37,50 (dus € 7,50 per keer), een kaart voor 10 x mee-eten kost € 70,00 (dus € 7,00 per keer). Betalen bij de ingang of vooraf via de bank.

Gezellige braderie op koopzondag Emiclaer

 • 5 november 2017
 • 12:00
 • winkelcentrum Emiclaer

Op zondag 5 november organiseert winkelcentrum Emiclaer weer een gezellige braderie.

De winkels zijn tijdens de koopzondag geopend:
van 12:00 – 17:00 uur.

Kom jij ook lekker een dagje shoppen? Tot ziens!

Het Leger des Heils zoekt vrijwilligers voor de jaarlijkse collecte

 • 3 november 2017
 • 00:00

De collecte wordt gehouden tussen 27 november en 2 december  in Zielhorst en andere wijken van Amersfoort. De opbrengst is bestemd voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Geïnteresseerden die tijdens de collecteweek beschikbaar zijn kunnen zich aanmelden voor de deur-tot-deur-collecte in hun eigen wijk.

U kunt zich aanmelden via legerdesheils.nl/collecte of 036-5398175.