december 2017

Emiclaer on Ice vanaf vrijdag 22 december

  • 22 december 2017
  • 10:00
  • Winkelcentrum Emiclaer

Van vrijdag 22 december 2017 t/m zondag 28 januari 2018 kun je schaatsen bij Winkelcentrum Emiclaer tijdens ‘Emiclaer on Ice’!

Dit gezellige event voor jong en oud draagt bij aan het in ere houden van een oer-Hollandse traditie.

Gedurende zes weken kun je genieten van vele bijzondere dag- en avondactiviteiten waaronder schoolschaatsen, discoschaatsen, schaatslessen, een kerstmarkt, feestavonden, familie- en bedrijfsontvangsten.

“Emiclaer on Ice” heeft een hele unieke plek waar de ijsbaan wordt geplaatst namelijk drijvend op de vijver van Emiclaer. Nog nooit vertoond: een ijsbaan die drijft op het water. Dit maakt deze ijsbaan extra speciaal en helemaal om op te schaatsen. Klik hier voor meer info.

Wil jij helpen als vrijwilliger? Lees er hier alles over meld je aan:

Sportpas geeft een overzicht van alle sportieve activiteiten

  • 25 december 2017
  • 00:00

Wil jij een sport doen, maar weet je nog niet welke? Wordt lid van Sportpas!

Hoe werkt het?
De eerste keer maak je een (gratis) account aan via de knop inloggen rechtsboven in het scherm. De gegevens die we vragen, hebben we nodig om jou en de sportaanbieder te kunnen informeren. Gebruik je eigen e-mailadres om een account aan te maken. In de handleiding (pdf) staat overzichtelijk uitgelegd hoe je een account aanmaakt en hoe je je voor een activiteit inschrijft.

Meedoen
Log in met je account en schrijf in via INSCHRIJVEN. Na je inschrijving krijg je via je opgegeven e-mailadres alle informatie. Op je profielpagina staat het verkeerslicht achter de activiteit op ‘groen’ als je je correct hebt ingeschreven.

Sportaanbod
Klik hier voor het actuele sportaanbod in de gemeente Amersfoort. Staat uw sportvereniging, sportschool, fysiopraktijk, hardloopgroep nog niet vermeld op de site, maar organiseert uw wel sport en bewegen? Meld u dan aan als aanbieder en beschrijf vervolgens uw profielpagina. Hiermee zorgt u dat potentiële deelnemers u vinden!

Sporten
Wil je meer weten over welke sporten er in Nederland allemaal zijn van Atletiek tot Zwemmen of een filmpje bekijken over de sport? Klik dan op de naam van de sport of klik hier voor een overzicht van alle sporten en kijk of de sport ook in de gemeente Amersfoort wordt aangeboden.

Sportkeuzetest
Weet je nog niet welke sport bij je past, of wil je meer over een sport weten? Doe dan de sportkeuzetest. Opent in nieuw venster Je beantwoordt veertien vragen, en ziet gelijk welke sporten dan het hoogste scoren. Vul je emailadres in en je krijgt de top tien van sporten die het best bij je passen in je mailbox compleet met linkjes naar sportverenigingen in de buurt! Jouw persoonlijke top drie kun je direct toevoegen aan je Sportwensen (op je profielpagina)! Wordt jouw sportwens georganiseerd dan krijg je direct een mail!

Voor meer info klik hier.

Laatste dag: Reserveren voor Kitchen Delicious 28 december

  • 26 december 2017
  • 23:59

Kom gezellig meegenieten van een diner in eindejaarssfeer!

Op donderdag 28 december kookt de Kookclub:

  • Zalmcarpaccio,
  • Spinazielasagne (vegetarisch),
  • Citroentiramisu.

We gaan op donderdag zoals steeds om 19 uur aan tafel in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).
U kunt nu al reserveren (tot en met dinsdag 16 december, tenzij we eerder vol zitten) via kitchen.delicious@outlook.com of via 0611 380 349 (evt. whatsapp, sms of voicemail).

Meld naam, telefoonnummer en aantal mee-eters.
Kosten EUR 8,00 per persoon per keer. Drankjes extra.

Kitchen Delicious is een burgerinitiatief in de wijk Zielhorst van Amersfoort met twee doelen: mensen samen laten (leren) koken en mensen met elkaar in contact brengen bij een maaltijd in Wijkcentrum ’t Middelpunt (Spinetpad 2). Er wordt op elke tweede en elke vierde donderdag van de maand gekookt: op de tweede donderdag door de Werkgroep Kitchen Delicious en op de vierde donderdag door een Kookclub van jongeren. Zet de 2e en de 4e donderdag van elke maand in uw agenda! Kitchen Delicious wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amersfoort/Projecten#Indebuurt, Buurtbudget Zielhorst, St. ACC/ABCV/ ’t Middelpunt, Guiver Freeman Ltd., Eetcafé Schothorst