februari 2018

The Ol’ Foxes in het muziekcafe op 24 februari

 • 24 februari 2018
 • 16:00
 • Muziekcafé Zielhorst, Spinetpad 2, Amersfoort

The Ol’ Foxes treden op in het Muziekcafe Zielhorst. Ze vieren tevens het debuut optreden van Joost Storm als violist.

Verder wordt er door Jan Zijlstra, Peter Vorrink, Koos de Bruyne, Steven Drenth en Fred Rijkers gespeeld op gitaren, banjo’s, fluiten, bodhrans, 1-snaars bas en verschillende soorten trekharmonica’s.

De zang is een belangrijk onderdeel van de uitvoering van de traditionele Ierse volksmuziek. Een middag met the Ol’ Foxes is altijd weer een feest!

Bezoek de website http://theolfoxes.nl/index.php voor meer info.

Voor meer optreden klik hier.

Datum: 24 februari
Tijd: 16:00 uur  – 18:00 uur
Locatie: Muziekcafé Zielhorst
Entree:  Gratis

Rotonde Holkerweg eind volgende maand klaar

 • 28 februari 2018
 • 19:06

De rotonde op de Holkerweg-Paladijnenweg is sinds maandagochtend 15 januari tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Met ingrijpende maatregelen wil de gemeente de rotonde verkeersveiliger maken. De afgelopen jaren vonden hier veel ongelukken plaats.

Zo’n 17.000 fietsers en 8.500 automobilisten rijden dagelijks over deze rotonde, die daarmee behoort tot één van de drukste fietsknooppunten in de stad.

Tijdens de werkzaamheden wordt gemotoriseerd verkeer met borden omgeleid via de Abraham Blankaartsingel – Kattenbroekenweg – Ringweg Koppel. Fietsers en voetgangers worden via de rijbaan langs de werkzaamheden geleid.

Buslijnen 5, 103 en 203 worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Kijk voor de route en dichtstbijzijnde haltes bij u in de buurt op www.syntusutrecht.nl of www.9292.nl. Meer informatie vindt u hier.

maart 2018

Gratis twee online cursussen volgen voor leden van een Bibliotheek

 • 3 maart 2018
 • 00:00

Blijf je ontwikkelen

Als lid van een Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Zo steek je altijd wat op. Onze cursussen volg je in je eigen tijd en tempo in een online omgeving.

Al gestart met een cursus?

Cursus van de maand (2x!)
In januari staan er liefst twee korte cursussen voor je klaar: Slaap en Slaapproblemen. Doe er je voordeel mee.

Hoe werkt het?
Met een bibliotheeklidmaatschap kun je per jaar twee online cursussen kiezen. Als bonus krijg je iedere maand een korte cursus cadeau. De cursussen bestaan uit een aantrekkelijke mix van tekst en veel videomateriaal.

Bij het kiezen van een cursus op onze website maak je je keuze definitief. Een gekozen cursus kun je niet ruilen of retourneren.

Na het inloggen en aanmelden kom je in jouw persoonlijke cursusomgeving waar de cursus voor je klaarstaat. Hier vind je ook altijd de de cursus van de maand.

Klik hier voor alle cursussen en bekijk de introductie video.

Reserveren voor Kitchen Delicious 8 maart!

 • 6 maart 2018
 • 23:59
 • 't Middelpunt, Spinetpad 2

Op 8 maart gaan we weer om 19:00 uur aan tafel bij Kitchen Delicious in ’t Middelpunt (Spinetpad 2).

De werkgroep kookt dan:

 • Italiaanse soep
 • Couscous met prei, ham en kaas
 • Abrikozencrumble met cantuccini

Als u ook wilt mee-eten, laat dat dan snel weten (uiterlijk 6 maart) door een telefoontje of berichtje naar 0611 380 349, of mail naar kitchen.delicious@outlook.com. Meld je naam, je telefoonnummer en met hoeveel mensen je wilt komen.

Kosten: EUR 8 per persoon. Frisdrank, bier en wijn is (extra) te koop bij ’t Middelpunt.
Voor wie vaker wil komen eten (en dat kan elke tweede en vierde donderdag van de maand): u krijgt korting als u een vijf- of tienmaaltijdenkaart aanschaft.

Gezocht: creatieve campagnemakers voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

 • 9 maart 2018
 • 00:00

Woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Hét moment om te laten weten wat jij belangrijk vindt. Helaas blijkt dat steeds minder jongeren gaan stemmen. Daar wil de gemeente graag verandering in brengen, maar daar heeft ze jouw hulp bij nodig!

Wat moet ik doen?
Vind jij het belangrijk dat jongeren gaan stemmen en weet je hoe je dit op een creatieve manier kan overbrengen? En ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan is de gemeente op zoek naar jou.

Wat kan ik winnen?
Ben jij de gelukkige winnaar? Dan ontvang je een Bol.com cadeaubon ter waarde van €100,-. En dat is niet het enige; de gemeente Amersfoort gaat jouw campagne gebruiken om zoveel mogelijk jongeren te bereiken en naar de stembus te krijgen.

Hoe kan ik meedoen?
Stuur je inzending uiterlijk zondag 4 maart naar  jongerencampagne@amersfoort.nl. Een onafhankelijke jury met daarin burgemeester Lucas Bolsius, kiest een winnaar. De winnaar wordt op 8 maart 2018 bekend gemaakt.

Voor meer info klik hier.

Deel Burgernetberichten in uw WhatsApp-groep

 • 10 maart 2018
 • 00:00

Gebruikt u de Burgernetapp al?

Ook als deelnemer aan Burgernet kunt u de Burgernetapp gebruiken. Met de Burgernetapp kunt u actieberichten ontvangen op basis van de plaats waar u zich op dat moment bevindt. Dit in tegenstelling tot de reguliere deelname aan Burgernet, waarbij u actieberichten ontvangt die betrekking hebben op uw woon- of werkadres. Met de app kunt u dus ook buiten uw eigen woonomgeving bijdragen aan de veiligheid. De burgernetapp is te downloaden via de app store.

Deel Burgernetberichten in uw WhatsApp-groep

Veel deelnemers aan Burgernet zijn ook lid van een WhatsApp-groep voor veiligheid. Onlangs bleek hoe goed het kan werken als burgernetberichten ook worden gedeeld in de WhatsApp-groep.
Op een vrijdagavond in september vond er in Amersfoort-Noord een mishandeling en bedreiging plaats. Er was een goed signalement van de verdachte en de centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie.
Een beheerder van een WhatsApp-groep voor veiligheid in Amersfoort-Noord is Burgernetdeelnemer en deelde het Burgernetbericht in zijn WhatsApp-groep. Een lid van deze groep (zij is geen Burgernetdeelnemer) ontving via WhatsApp de Burgernetactie en zag de verdachte op dat moment voor haar huis langs lopen. Zij belde 112 en schakelde de politie in. De verdachte kon hierdoor vrijwel direct worden aangehouden.
Bent u beheerder van een WhatsApp-groep? Dan kunt u berichten van Burgernet binnen uw groep doorsturen. Zo
kijken nog meer mensen mee en kunnen de politie nog meer zaken oplossen.

MijnMeander: online inzage in eigen ziekenhuisdossier

 • 12 maart 2018
 • 00:00

Meander Medisch Centrum biedt alle patiënten vanaf nu online toegang tot onderdelen van hun eigen ziekenhuisdossier. Via het patiëntenportaal MijnMeander kunnen patiënten onder meer uitslagen van onderzoek bekijken en afspraken maken of inzien.
Komend jaar komen er steeds meer mogelijkheden bij. Op woensdag 28 februari kunnen patiënten en bezoekers in de hal van het ziekenhuis een toelichting en uitleg krijgen over het gebruik van MijnMeander.

Afspraken zelf inplannen
Naast het online inzien van hun ziekenhuisdossier kunnen patiënten bij verwijzing door hun huisarts op vier poliklinieken zelf online een afspraak maken. Dat geldt voor de poliklinieken Gynaecologie, Dermatologie, Oogheelkunde en Reumatologie. En er komen binnenkort meer poli’s bij. Met de agenda in de hand bepalen patiënten zelf wanneer een afspraak hen beste uitkomt.

Handig: MijnMeander app
Op de mobiele telefoon of tablet kunnen patiënten via de handige MijnMeander ook makkelijk en veilig bij hun persoonlijke gegevens in het portaal. Inzage in het dossier kan wegens veiligheidseisen alleen via het portaal MijnMeander en niet via de app.

Voor meer info klik hier.